Glatt under VM i England


– Det gikk egentlig ganske dårlig på selve løpsdagen, sier Sondre ”Gekko” Haga. 18-åringen kjørte i helgen VM-runde i England, og endte på 17. plass.

Pressemelding, Sondre ”Gekko” Haga.

Tekst: Mathilde Oseberg.

I helgen kjørte ”Gekko” enda en VM runde, denne gangen i regnfylte England. Underlaget og forholdene var unggutten godt kjent med, ettersom han tidligere har kjørte løp samme sted. Likevel ble ikke ”Gekko” helt fornøyd med helgens løp.

– Det begynte bra, jeg lå på en 2. plass på kvalifiseringen, noe som var bra, men så gikk det egentlig ganske dårlig på selve løpsdagen, sier ”Gekko” Haga.

18-åringen endte til slutt på en 17. plass.

– Jeg er ikke fornøyd med selve løpet. Det begynte litt dårlig, også var jeg litt uheldig med et par dommere. Løypene var i tillegg litt lette, så da var det ikke råd til mange feil, sier ”Gekko” Haga.

Engelske terreng

– Det var glatt, i god engelsk stil. Veldig mye gjørme og bakker, som er litt annerledes. Men jeg har jobbet mye med det tidligere så akkurat det gikk egentlig veldig bra, sier ”Gekko”.

Helgen før VM i England kjørte trialtalentet et treningsløp i Oslo på lignende underlag, for å øve til Englands terreng.

– Jeg fikk en del selvtillit av det, og det hjalp en del på kvalifiseringen. Så sånn sett var det veldig bra, og da fikk jeg trent en del på non-stop i tillegg. Så det var synd det ikke gikk så bra som det kunne gjort, sier ”Gekko”.

– Jeg følte egentlig kjøringen var bedre enn tidligere VM-runder, men det ble nok for mange tullefeil. Kjøringen var bra teknisk men helhetlig ødela det, sier ”Gekko”.

VM i USA

Nå skal 18-åringen til USA for enda en VM-runde om 2 uker. Videre i ungguttens sommerplaner er Norgescup og Nordisk mesterskap, med VM og VM lag mot slutten av sommeren. USA ser unggutten mest frem til.

– Der blir det jo en del tørrere terreng, så må øve mer på steiner og knot fram til det. Så blir det nok veldig varmt i tillegg. Håper på å få kjørt bra der, sier ”Gekko”.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg