MC mot ku…

28.06.2017

 

Den nåværende amerikanske regjeringen har kommet med forslag om en rekke tiltak som er ment å ramme Europa – i særdeleshet EU. I praksis betyr det å tvinge dem til å gjøre som amerikanske myndigheter vil.

Men det er heller ikke ukjent at de lar det gå ut over sine egne for å få viljen sin.

 

Et eksempel er forslaget om 100 % importtoll på alle europeiske motorsykler under 500 cc. I praksis er dette et ganske stort antall sykler. Det forunderlige er at amerikanerne ikke gjør dette for å beskytte egen industri – neida, de gjør det for å tvinge Europa til å kjøpe mer amerikansk biffkjøtt. Europa har sagt nei til dette fordi EU mener amerikansk kjøtt har altfor høyt hormoninnhold. Hormoner som er gitt for at dyrene skal vokse fortere og dermed gi større profitt.

 

Derfor sørger de for at amerikanske MC-forhandlere som allerede sliter med å komme seg opp etter krisen i 2008, får lagt ytterligere sten til byrden. Tollen som er foreslått er på 100 %. Hva det vil føre til dersom det blir gjennomført, er ikke vanskelig å tenke seg. I offroad er mer enn halvparten av syklene under 400 cc produsert i Europa, og når det gjelder gatesykler er 100 % importvare.

 

Det er logisk at eventuelle sanksjoner vil få store konsekvenser i et land der offroadkjøring er meget populært, og de vil ramme bredt. Brukere av alle slag – små lokale forretninger, importører, mekanikere, løpsarrangører – vil alle få en god porsjon juling dersom forslaget går gjennom.

 

AMA, den amerikanske MC-organisasjonen, har satt i gang en underskriftskampanje for å stoppe galskapen, men talspersonen for myndighetene – en vis Lighthizer – nekter å gi seg. Medlemmer av staben hans uttaler at motorsykler er satt på listen fordi man ønsker å erte opp motorsyklister over hele landet, og at de dermed legger mer kraft bak kravet.

 

Dette blir litt som å banke opp en slektning for å få en bekjent i en annen by til å lystre ordre, og det er jo en metode som har vist seg effektiv. Ikke sant….?

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
hdoslo_stillingannonse_200x200.gif
198x198_MT-banner_feb.gif

Bunn

MC-Huset_200x200_feb20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
hdoslo_stillingannonse_200x200.gif
198x198_MT-banner_feb.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.