Slutt på en epoke?


Det er en vanlig oppfatning at Ducati har en fordel i WSBK, fordi de kjører med en motor som er 200 cc større enn det som tillates for konkurrentenes 1000 cc firere. Men det er en oppfatning som savner rot i virkeligheten, noe Kawasakis herjinger de senere årene tydelig viser. I MotoGP har Ducati en effektfordel med sin illsinte V4, og hvis de kan oppnå en tilsvarende fordel i Superbike, er det mer enn en fabrikk som har god grunn til å sette sine R&D avdelinger i høygir.

Selv om den ikoniske L-twinen alltid har vært synonymt med Ducati, har den italienske fabrikken kunngjort at de arbeider med sin V4 superbike, basert på erfaringer de har gjort i MotoGP. I en video som nylig er sluppet, antyder Ducati at Panigale 1299 nærmer seg slutten. Videoen sier at «slutten forteller hele historien», samtidig som den viser det som ser ut til å være en Panigale Tricolori.

I en uttalelse nylig sa Ducati-sjef Claudio Domenicali: «Motorutviklingen i vår MotoGP-satsing har vært eksepsjonell – vi har en motor som er meget pålitelig, svært lett, kompakt og med en mengde interessant teknologi. Vi overveier alvorlig å tilby den til publikum, ettersom den er et mesterverk av ingeniørkunst. Den må imidlertid presenteres i en form som kan selges til en overkommelig pris i øverste del av sportssykkelsegmentet. Derfor blir det ikke en eksotisk maskin som Desmosedici, men en sportssykkel som er i øvre ende av sitt segment. Vi kan ikke si når det skjer, men det vil skje, og tidspunktet er kommet nærmere – mye nærmere.»

Så langt Domenicali. Til å komme fra øverste ledelse er det uvanlig klare ord. Noen som er villig til å vedde på at denne sykkelen IKKE blir presentert på EICMA i Milano kommende høst?

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg