Når motorsykler og biler snakker sammen


Pressemelding, Bosch.

Ny Bosch-teknologi kan forhindre nesten en tredjedel av alle motorsykkelulykker.

  • Tilkobling mellom motorsykler og biler sikrer motorsykkelens digitale synlighet

  • Dirk Hoheisel, styremedlem i Bosch: "Vi skaper et digitalt beskyttelsesskjold for førere."

  • Motorsykkelførere er 18 ganger mer utsatt for å bli drept i en ulykke enn bilførere

  • Bosch utviklingsprosjekt med partnerne Autotalks, Cohda Wireless og Ducati

Stuttgart, Tyskland - Årets første varme dager markerer starten på motorsykkelsesongen - og dessverre en økning i antall trafikkulykker. Motorsyklister er blant de mest risikable trafikantene – de er 18 ganger mer utsatt for å bli drept i en ulykke enn bilførere. I fjor var det ca. 30 000 motorsykkelulykker i Tyskland alene, hvorav omtrent 600 var dødelige. En av hovedgrunnene er at motorsykkelførere ofte overses i trafikken, både i kryss og ved passering. Dette vil Bosch endre på. Med sine partnere Autotalks, Cohda Wireless og Ducati har de utviklet en prototype av en smart løsning. "Vi lar motorsykler og biler snakke med hverandre, og skaper et digitalt beskyttelsesskjold for førerne," sier Dr. Dirk Hoheisel, styremedlem i Bosch. Målet er å forhindre at farlige situasjoner oppstår i første omgang. Tilkobling kan forhindre nesten en tredjedel av motorsykkelulykker Ifølge estimater fra Boschs ulykkeforskning kan motorsykkel-til-bil-kommunikasjon forhindre nesten en tredjedel av motorsykkelulykker. "Gjennom sikkerhetssystemer som ABS og stabilitetskontroll, har Bosch allerede gjort det å kjøre motorsykkel betydelig tryggere. Ved å tilkoble motorsykler tar vi sikkerheten til neste nivå", sier Hoheisel. Slik fungerer det: opptil ti ganger i sekundet utveksler kjøretøy innenfor en radius på flere hundre meter informasjon om kjøretøytyper, hastighet, posisjon og kjøreretning. Lenge før sjåføren eller bilens sensorer får øye på en motorsykkel, opplyser teknologien dem om at en motorsykkel nærmer seg, slik at de kan ta i bruk en mer defensiv kjørestrategi. For eksempel oppstår typiske farlige situasjoner når en motorsykkel nærmer seg en bil bakfra på en motorvei med flere felt, ender opp i en bils blindsone eller endrer felt for å kjøre forbi. Hvis systemet identifiserer en potensielt farlig situasjon, kan den advare motorsykkelføreren eller bilføreren ved å avgi en alarmlyd og blinkende varselskilt på dashbordet. På denne måten mottar alle trafikanter viktig informasjon som aktivt bidrar til å unngå ulykker.

Kjøretøy utveksler informasjon i løpet av bare noen få millisekunder Den offentlige WLAN-standarden (ITS G5) brukes som grunnlag for datautveksling mellom motorsykler og biler. Overføringstider på bare noen millisekunder mellom sender og mottaker betyr at deltakende trafikanter kan generere og overføre viktig informasjon knyttet til trafikksituasjonen. Parkerte eller kjøretøy på tomgang overfører også data til eventuelle omkringliggende mottakere. For å kunne gi motorsykkelførere og bilførere som er lengre unna den nødvendige informasjonen på en pålitelig måte, bruker teknologien multi-hopping, som automatisk overfører informasjonen fra kjøretøy til kjøretøy. I kritiske situasjoner vet alle trafikanter hva som skjer og kan iverksette passende tiltak på forhånd. Video om motorsykkel-til-bil- kommunikasjon: www.youtube.com/watch?v=Cfn5sbUqHig

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.