Vil finne Norges nye roadracingstjerne


PRESSEMELDING FRA NMFs ROADRACING SEKSJON:

Norges Motorsportforbund gren roadracing gjør en breddesatsing i roadracing hvor målet på sikt er å finne Norges nye roadracingstjerne.

ROADRACING: Norsk roadracing har de siste årene slitt med å få opp talenter som ønsker å satse i internasjonale mesterskap. Nå gjør Norges Motorsportforbund (NMF) sammen med primus motor og grenansvarlig i roadracing, Anita Sæther en stor breddesatsing kalt U25 hvor målet på sikt er å få frem et landslag i roadracing.

– Det er jo ingen grunn til at Norge ikke skal greie å få frem dyktige roadracing førere som hevder seg i internasjonale mesterskap. Flere av våre naboland klarer nettopp det, men jeg tror ikke vi har vært gode nok til å ta vare på de som ønsker å satse, forteller grenansvarlig som har tatt initiativet til opplegget. U25 er for alle roadracing førere som er under 25 år og som kjører aktivt roadracing uavhengig av hvilken klasse de kjører. Totalt har forbundet 73 aktive utøvere under 25 år, og disse blir invitert til å delta i breddesatsingen.

Flere samlinger

Det vil i løpet av året være flere samlinger hvor deltagerne vil få tett oppfølging av kjente og dyktige instruktører og som med sin erfaring og kunnskap vil gi inspirasjon til utøverne. Det har allerede vært gjennomført en fysisk samling i våres, og det er planlagt 2 kjøretekniske samlinger i løpet av sommeren samt samlinger med fokus på mental forberedelse og sponsorarbeid. Målet vårt er å ha samlinger jevnlig slik at det blir en kontinuitet i dette, og ikke minst at de som deltar føler en tilhører i satsingsgruppen og at de føler seg godt ivaretatt, forteller Sæther.

Jakte en egen satsingsgruppe

Grenansvarlig i roadracing forteller at hovedmålet med denne satsingen er å få frem de største talentene som på sikt har det som skal til for å satse i større mesterskap i utlandet. Ut fra de som deltar i U25 vil inntil 10 utøvere bli valgt ut til å være med i egen satsingsgruppe som vil få enda tettere oppfølging på samlingene nettopp for å stå rustet til å ta steget ut når den tiden kommer.

Dette er for å finne de som virkelig vil dette. Egentlig er det forbundets jobb og hjelpe toppene, så burde breddesatsingen foregått i klubbene, men forbundet ser at toppene mangler, og dermed ønsker vi å hjelpe til slik at vi får en bredde som igjen kan skape toppene, forteller grenansvarlig.

Har verdensstjerner med på laget

NMF Roadracing har vært heldige å få med seg ex. MotoGP stjernen Simon Crafar i dette prosjektet. Simon brenner for rekruttering og å hjelpe unge utøvere, og han betegnes som nummer èn når det gjelder coaching og veiledning i roadracing. Han driver førerutvikling gjennom sitt firma MOTOVUDU. Simon Crafar er 48 år og kommer fra New Zealand, bosatt i Andorra. Han har kjørt roadracing i MotoGP og har en seier, i tillegg til flere pallplasser. Han har også kjørt World Superbike Championship, i tillegg til Ekstrem enduro i Romaniacs Simon vil bidra på med kjøreteknisk oppfølging og råd underveis.

Vi har også vært heldige og fått med oss svenske Alexander Lundh i satsingen. Alex har bred erfaring blant annet som fører i World Superbike, World Supersport og Grand Prix Moto2. Alex vet hva som skal til for å satse internasjonalt og har masse relevant erfaring å bidra med.

Når det gjelder den fysiske treningen har vi med Espen Hansen på laget. Espen Hansen er tidligere håndballproff, og blant annet trener for aldersbestemte landslag i håndball. Han har også vært trener på Olympiatoppen, og er eier og daglig leder for AtletFysio.. Han vil ha ansvaret for den fysiske treningen i U25.

Samling 25. mai

Neste samling blir avholdt på Rudskogen Motorsenter under Borg MCs heldagstrening Kristihimmelfartsdag 25. mai. Alle utøvere under 25 år er invitert, og i ølge NMF sitt lisensregister er det over 70 lisensierte utøvere under 25 år. Alle som er aktive i 2017 sesongen er invitert til å delta. Denne samlingen vil ledes av Alexander Lundh sammen med grenansvarlig og 2 norske instruktører. Vi forsøker så langt det er mulig å tilby mest mulig individuell tilpasset coaching på denne samlingen.

Hovedsamling 1. og 2. august på Rudskogen

1. og 2. august samles alle i U25 til todagers treningssamling på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad. På denne samlingen vil Simon Crafar komme til Norge og Rudskogen for å hjelpe utøverne. I tillegg vil flere andre dyktige instruktører bidra. Her har vi 2 dager med masse trening og masse input for utøverne. Baneeier Harald Huysman har stilt anlegget på Rudskogen til disposisjon for grenen i 2 hele dager.

– Samlingen på Rudskogen i august blir en fantastisk samling, og et unikt opplegg for U25-utøverne vi ikke har hatt i Norge tidligere. Her kan vi kan fokusere på kjøretrening vi ikke får trent på til vanlig, så dette har jeg stor tro på og er veldig stolt av, sier Anita. Hun oppfordrer alle som er under 25 år å melde seg på samlingen, og det vil bli god tid til både sosialt og faglig innhold. Simon Crafar vil også delta på samlingen og hjelpe de spesielt utvalgte i satsingsgruppen.

Målet er at disse samlingene skal bli et kontinuerlig opplegg, og ikke bare en «døgnflue». Grenansvarlig sier de har en 5 års plan. Det tar tid å bygge opp talenter, derfor kan vi ikke lage et opplegg bare over et år og tro vi skal høste frukter umiddelbart. Roadracing har virkelig en oppblomstring blant de yngre utøverne om dagen. Til første NM runde 21. mai er det hele 11 deltagere i ungdomsklassen A2, samt flere utøvere under 25 år i de andre klassene. Disse er det viktig at vi følger opp!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg