Berthelsen fornøyd med sesongåpningen

18.05.2017

 

Pressemelding fra Team Suzuki Norway:

Foto: Schneider Foto

"Sesongåpningen i IDM i nytt team gikk over all forventing for Suzuki-fører Carl Berthelsen.

 

ROADRACING: Årets første løp i IDM Superbike ble kjørt på Nürburgring i Tyskland. Dette var nordmannens første løp for HPC-Power Suzuki Racing, og Berthelsen sitter igjen med en meget god gjennomføring.

 

– Dette har gått over all forventing, og hele teamet har gjort en veldig god jobb. Vi har kommet et langt stykke i løpet av helgen, sier nordmannen. Dette var første gang Berthelsen satt på sin nye Suzuki GSX R 1000R og hadde ikke forventinger om noen topplassering denne helgen.

– Vi har brukt helgen som en test og alt er nytt for meg. Jeg er positivt overasket hvor fort jeg følte meg komfortabel på sykkelen, selv om det er mye nytt som jeg aldri har kjørt med tidligere. Jeg kjørte raskere og raskere gjennom helgen, og jeg kjørte ett halvsekund raskere i løpet enn i kvalifiseringen, og det viser at jeg finner meg mer og mer til rette, forteller en begeistret sørlending.

 

Ikke skremt av tempo

Det åpne tyske mesterskapet i Superbike blir sett på som et av de tøffeste mesterskapene etter World Superbike, og Berthelsen er overasket at teamet allerede leverte toppresultater. Både sveitseren Dominik Schmitter og italieneren Vittorio Iannuzzo leverte gode løp, og fikk med seg hver sin sterke sjetteplass. Berthelsen leverte også sterke tider, og var kun halvannet sekund bak sine teamkompiser på rundetidene.

 

– Alle førerne i teamet gjorde en meget god jobb, og teamsjefen var også strålende fornøyd. Vi har fortsatt mye å jobbe med, men vi hadde ikke trodd vi skulle være så nærme etter første runden av mesterskapet, så dette lover godt for fortsettelsen, forteller nordmannen. Det var vanskelig forhold under søndagens to løp, og Berthelsen var uheldig og ble hindret i begge løpene på vått underlag.

 

– Det viktigste for meg var å holde med på hjulene og komme til mål. Det klarte vi, men det var noen cowboy-førere som satset for mye, og veltet foran meg. Jeg måtte av banen flere ganger for å unngå kollisjon. Det gjorde at vi tapte noen plasseringer. Vi hadde en midtperiode spesielt i andre løpet hvor tempoet og flyten var svært bra, og da hevdet jeg meg bra i feltet og det lover godt for fortsettelsen, sier han. Berthelsen kjørte inn til 23. plass i det første løpet, og en 22. plass i det andre løpet.

 

– Vi har som mål å være topp 15 i mesterskapet, og jeg føler vi er på rett vei, sier nordmannen.

 

Nå skal Berthelsen kjøre 2Hjulsfestivalen på Rudskogen om vel tre uker. Det blir et løp hvor han kan fortsette å jobbe med å utvikle sykkelen.

 

– Det blir gøy å kjøre på Rudskogen igjen, men dette blir først og fremst et løp hvor vi skal lære enda mer om sykkelen, forteller han."

 

Klikk her for å se Resultat Race 1.

 

Klikk her for å se Resultat Race 2.

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
198x198_Yamaha_jul20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
Gunderser-nettbanner-mar19-2020.gif
OnlineMC1_NY.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT.gi
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20.gif
Banner-SpeedTripleRS-724x66-MCAvisa_NO_n
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Gunderser-nettbanner-mar19-2020.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
198x198_Yamaha_jul20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.