India går forbi Kina som verdens største MC-marked


Vi har visst lenge at det kinesiske MC-markedet er digert, men India har nå overtatt plassen som nr. 1. Hvis du lurer på hvor stort marked det er snakk om, her er noen tall: I fjor ble det solgt 17,7 millioner motorsykler – det er mer enn 48.000 … daglig! Sammenlignet med Kina er det ca. 1 million flere pr. år.

I løpet av de siste syv årene har det indiske markedet økt med 32 %, og årsakene er blant annet at landet har fått langt flere veier med fast dekke og at en aktiv kvinnesaksbevegelse i landet har sørget for at antallet kvinner som kjører motorsykkel har økt dramatisk.

Nå er det ikke slik at motorsykkel er et hobbykjøretøy – 80 % av alle motorkjøretøy er tohjulinger, dvs. motorsykler, mopeder og scootere, og de brukes som daglig transportmiddel.

Indisk MC-industri er også oppe og går: De har verdens største produsent – Hero – i tillegg til en rekke andre. Når det gjelder produserte enheter får de indiske fabrikkene selv de største europeiske til å virke puslete: Royal Enfield, som slett ikke er blant de største, produserte i 2015 ca. 444,000 sykler – det er 4 ganger mer enn BMW eller KTM. I forhold til 2014 er det en økning på 50 %.

Fremdeles noen som lurer på hvem som kommer til å bestemme i MC-markedet i fremtiden?

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg