Riktig omlegging av MC-avgifter


Pressemelding fra Motorsykkelimportørenes Forening (MCF):

"Den norske MC-bransjen roser regjeringens grønnere og mer sosiale avgiftspolitikk på lette og mer miljøvennlige motorsykler. Bransjen er samtidig skuffet over at lettelsene tas igjen ved å øke avgiftene for andre motorsykler. – Motorsykkelimportørenes Forening (MCF) er tilfreds med at regjeringen innfører et grønt avgiftskifte som stimulerer motorsykkelprodusentene til å lage produkter med lavere utslipp. Vi vet at lett motorsykkel har svært lave utslipp og disse tohjulingene er et viktig transportmiddel både for ungdom og de som pendler inn til de store byene, sier MCF-styrets leder Steinar Sandbye. – Det er derfor et viktig bidrag til unge motorsyklister at regjeringen nå foreslår å fjerne stykkavgiften og dermed gjøre de lette motorsyklene avgiftsfri, understreker han. MC er overbeskattet Like fornøyd er MCF-lederen imidlertid ikke med at regjeringen øker avgiftene for andre motorsykler: – Det er synd at regjeringen tar igjen alle lettelsene ved å øke avgiftene for andre motorsykler. MC er sterkt overbeskattet ut fra et miljøståsted, og burde hatt samme rettferdige avgiftssystem som for eksempel biler, sier han. – Men når det først er slik at regjeringen ikke vil gjøre noe med totalnivået på avgiften, er det likevel en riktig innretning å la de lette og de mest miljøvennlige motorsyklene få visse lettelser, selv om det går smertelig utover noen andre produkter og kjøpere, sier Sandbye. Regjeringen foreslår at avgiftsendringen skjer fra 1. juli, noe MCF er glad for."

På bilde: Steinar Sandbye, styreleder MCF.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg