Ville DU kjørt hybrid


Når det er snakk om hybrid går tankene automatisk til bil og saker som Prius og andre ultrakjedelige transportmidler. Men – et fransk selskap har fått det for seg at hybrid faktisk har noe for seg i motorsykkel, også. Resultatet av ideen er konsepttegningen vist over. Nå er det ikke bare hybridteknologien som er uvanlig – franskmennene ser også for seg at sykkelen skal ha en Wankelmotor!

Furion, som er selskapet bak ideen, sier at kombinasjonen av en 645 cc Wankel motor og en 40 kW elektromotor vil samarbeide om å sparke ut 180 BHP og brutale 205 Nm. Til sammenligning har KTMs Super Duke – en sykkel som regnes som et momentmonster – 135 Nm.

Konseptet høres unektelig fristende ut, så hvorfor lager ikke alle hybrid? Årsaken er at hybrid drift er plasskrevende, og det er grunnen til at Furion tenker seg en kompakt Wankelmotor. Selskapet mener de kan klemme inn Wankelen og en elektromotor der hvor det normalt sitter en fysisk stor tradisjonell motor. 5 litiumbatteripakker er tenkt plassert i sete-enheten, selv om den ser liten ut. Furion mener også at de skal klare å holde vekten nede på 190 kg – slett ikke dårlig og langt bedre enn det som er vanlig på elektrosykler.

Hvorvidt teknologien eksisterer er et annet spørsmål. Wankel er kjent for tørste, tvilsom pålitelighet og har hittil vært en miljømessig gris. Om moderne teknologi og utvikling kan rette på det, vil tiden vise.

I mellomtiden gjenstår spørsmålet: Ville DU kjørt hybrid?

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg