Elektronisk i MotoGP??


Den engelske nettsiden More Bikes - som dessverre ikke er kjent for sin pålitelighet i alt som skrives - kan fortelle at Dorna har planer om å innføre en elektroklasse.

Dorna-boss Carmelo Ezpeleta skal ha uttalt at MotoGP skal få sin egen serie for elektriske motorsykler og at teamene som driver MotoGP og Moto2 vil får anledning til å konkurrere mot hverandre under like betingelser. Han hevder videre at det vil bli en skikkelig miljøvennlig klasse, men likevel ikke et verdensmesterskap.

Planen skal være å kjøre fem løp som supportklasse i 2019. Det arbeides med å få frem et samarbeid med et selskap som kan lage og frakte et solcelledrevet ladeaggregat rundt til de forskjellige løpene for å lade løpssyklenes batterier.

Tanken er at alle MotoGP-teamene skal ha hver sin sykkel – totalt 14. I tillegg vil de fire beste Moto2-teamene også få hver sin, slik at startfeltet blir på totalt 18 maskiner. I følge Ezpeleta er det to fabrikker som er aktuelle når det gjelder å levere sykler, men han vil ikke gå nærmere inn på hvem det er. Det eneste han vil si, er at syklene skal være i stand til å kjøre 10 runder og ha en toppfart på 200 km/t.

Høres spennende ut? Ikke noe særlig! En klasse der syklene blir frakjørt av Moto3-maskiner og som bare rusler forbi med et hvin, høres heller kjedelig...

Og når det gjelder miljøaspektet: Et digert ladeaggregat (for det må det bli, hvis det skal drives av solceller) fraktes rundt ved hjelp av fossilt drivstoff? Tjaaa...

Og - hva hvis det regner? Da fraktes aggregatet til stevnet – ved hjelp av fossilt drivstoff – og så brukes det antakelig en lokal strømkilde som har vært tilgjengelig hele tiden. Lukter mye av logring for de politisk korrekte, dette her...

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg