Honda og Hitachi samarbeider om elektriske kjøretøy


Honda og Hitachi har blitt enige om å starte et nytt selskap som skal utvikle elektriske kjøretøy. Avtalen er underskrevet og startkapitalen er ca 350 millioner. 7. februar underskrev begge selskapene et dokument som i grove trekk går ut på at begge partene skal involvere seg tungt i å lage et elektrisk kjøretøy vi kan få gleden av om ikke alt for lenge. Det nye selskapet vil ha avdelinger i Kina, Japan og USA, og det blir disse tre stedene som også vil ha salgskontorer.

Dette vil sannsynligvis blåse ekstra liv i å håpet om å få den rålekre RC-E i produksjon (se bildet), men det er grunn til å anta at ny teknologi først vil bli brukt på bil. Steget derfra til motorsykkel er imidlertid ikke langt, spesielt ikke med den motorsykkelkompetansen Honda sitter med.

Når giganter som Honda og Hitachi bestemmer seg for å satse elektrisk i fellesskap, har ikke mikroselskaper som Tesla særlig grunn til å se fremtiden lyst i møte. Og hvis noen skulle klare å lage en anvendelig, kjøreglad og elegant elektrisk motorsykkel, må det være Honda. Det er bare å sammenligne RC-E med Energica Midnight Racer som vi viste for litt siden.

Vi sier ikke mer.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.