Den mest usannsynlige Grand prix vinner er ... ?

16.01.2017

 

Hvis en tar en titt på Moto GPs historiebok, blir det klart at de som var forventet å vinne 500 Grand Prix-løpene faktisk var vinnerne. Men i 1982 var det i hvert fall ett merke med ingen noensinne hadde forutsett som vinner. Føreren var sveitsiske Michel Frutschi, sykkelen var en Sanvenero 500 og stedet var Frankrikes Grand prix.

 

Nå er det vel slik at når et totalt ukjent merke vinner et løp, så ligger det noe mer bak, noe som også var tilfelle: Eierne av banen hadde lovet at den skulle få nytt dekke før 1982-løpene, men det hadde ikke skjedd. Resultatet var at de fleste toppteamene hadde pakket sakene og dratt hjem på fredag kveld. Ettersom fansen ikke fikk se sine helter ble de innvilget 25 % rabatt på billettene.

 

Løpet ble interessant av to grunner. Den ene var at en dame ved navn Gina Bovaird ble den første kvinne til å kjøre 500 Grand Prix, den andre at Frutschi kjørte sin 500 firesylindrede Sanvenero totakter til dens første og eneste seier. Motoren hadde sylindrene i kvadrat med to veivaksler koplet sammen. Innsuget hadde fire forgassere og dreieventiler.

 

Sanvenero var et italiensk selskap som ble stiftet tidlig på 80-tallet av Emilio Sanvenero, en entreprenør og lidenskapelig motorsyklist fra Toscana. Han samarbeidet med MBA (Morbidelli-Benelli-Armi), men da MBA stengte dørene, overtalte Sanvenero de ansatte i racingavdelingene til å fortsette å jobbe med hans eget meget ambisiøse Grand Prix-prosjekt. Dessverre og logisk nok tok kontantene ganske kjapt slutt, og da sesongen 1982 var over, stengte Sanvenero dørene.

 

Men historiebøkene vil for alltid slå fast at Sanvenero 500 vant Frankrikes Grand Prix i 1982. Det er ikke så verst, bare det!

 

 

 

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.