Honda CBX V12 – et beskjedent hjemmebygg…


Å lage en V12 av to CBX motorer ville være et imponerende livsverk for selv en meget ambisiøs hobbymekaniker. Men når det dreier seg om en av en rekke forskjellige spesialbygg, blir det hele rett og slett sensasjonelt.

Nå er det visstnok slik at custom er i vinden for tiden, og for de fleste betyr det å kjøpe ferdig tilpassede deler fra sykkelens produsent og skru dem på plass. For Andreas Georgiades har imidlertid ordet custom en helt annen betydning: Han har gjort merkelige og vidunderlige ting med motorsykler hele livet, og etter en start i racing har det bare blitt bedre.

Andreas kommer fra Sør Afrika og har kjørt Matchless 500 på Isle of Man og i europeiske Grand prix i 1964. Samme året deltok han også i løp i USA og Canada. Han har vunnet løp i Canada med en sykkel som hadde en 600 ccm Honda bilmotor som var bygget om fra væskekjøling til luftkjøling. Det fikset han ved å fjerne vannkappen og sette på kjøleribber. De senere år har han konsentrert seg om hjemmebygg – og hvilke bygg!!

Hjelpemidlene han bruker i byggeprosessen er definitivt ikke moderne: CAD eller datamaskin brukes overhodet ikke. I stedet nøyer han seg med skisser og måling. Selv skissene kan ha blitt laget etter at prosjektet er ferdig – for å forklare hva han har gjort...

Verkstedet hans eller heller ikke av mest moderne slag. han nøyer seg med det aller nødvendigste og det ser ut til å være nok!

Tidligere har han laget tre sykler med Ferrari motor, to med V6 (en av dem hadde kompressor) og en med V8 fra Ferrari.

For øyeblikket arbeider Andreas med en H16 – to 8-sylindrede boksere lagt oppå hverandre og giret sammen. Den skal monteres inn i en ramme fra en Suzuki GSX-R.

Han er et levende eksempel på at hvis ånden er villig, ordner det meste seg og at det er hodet det kommer an på – ikke nødvendigvis utstyret.

Og med det ønsker vi godt nytt år til alle hjemmebyggere – og resten av våre lesere.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg