Finn på Finn: NSU Max

24.12.2016

 

Klassisk er ikke bare engelsk og amerikansk. Tyskerne hadde en rekke nydelige sykler på 50-tallet, og felles for dem var at de var teknisk avanserte og holdt meget høy kvalitet.

 

Vi bladde gjennom "Andre" på finn og fant denne NSU Max 250. 250 ccm var meget populært i tiden etter krigen. De hadde bra ytelse, var store nok til å være komfortable og passet greit til tidens økonomi. Fabrikker som NSU la mye arbeid ned i å lage et produkt som holdt høy standard. Hvis du titter litt nærmere på bildet ser du f.eks. ramme av pressede stålplater og framgaffel med en liten, foroverrettet svinggaffel nederst. Hvorfor dette er spesielt? Fordi en viss Soichiro Honda skamløst kopierte dette på 125 og 250 versjonene av Benly, og alle synes det var nytenkning!

 

Motoren er også noe for seg selv: Den har overliggende kamaksel som drives av 2 eksenterstenger – et system som var presist, vedlikeholdsfritt og stillegående. Designet er så rent at en nesten kunne la seg lure til å tro at det er en 2-takter – ikke en OHC 4-takter!

 

Setene ser gammeldagse ut, men du skal lete en stund for å finne noe som er mer behagelig å sitte på enn et avfjæret Denfeld-sete! Oljelekkasjen? Skift en pakning så er motoren tett som en potte. Tyske ingeniører godtok ikke utvendig olje – i motsetning til kolleger på den andre siden av kontinentet.

 

 

 

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.