BMW HP4 Race


BMW benyttet anledning til å presentere S1000RR HP4 Race på Eicma. Dette er en sykkel hvor karbonfiber er i utstrakt bruk: Ramme, hjul, kåpe, skjermer og andre karosserideler er støpt i det ekslusive materialet. Men det er ikke bruken av karbon som er oppsiktsvekkende. Mye mer interessant er det prosjektleder Christian Gonschor kunne fortelle ved lanseringen: BMW er nå klar til å masseprodusere MC-deler i karbonfiber med samme grad av nøyaktighet som hos støpte aluminiumsdeler. Tyskerne har forvandlet det som før var et møysommelig håndverk til en prosess som egner seg for masseproduksjon. Faktisk er denne teknologien allerede i bruk i forbindelse med de elektriske bilene og med dette som med alt annet: Når det kommer i masseproduksjon synker enhetsprisene.

BMW har da også patentbeskyttet en rekke prosesser og teknikker i forbindelse med fremstilling av karbonfiber deler. Fremtiden kan bli spennende!!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg