Honda i samarbeid med Yamaha!


Konkurrenter? Jada, men når det er snakk om penger kan det også samarbeides. Det er i hvert fall tilfelle hvis en skal dømme etter en meldig fra Japan hvor Honda kan fortelle at de forhandler om et samarbeid med Yamaha om å levere motorer til en ny serie 50 cc / elektriske scootere. Dette gjelder det som i Japan kalles Class 1 kjøretøy.

Honda og Yamaha lager for tiden sine egne varianter av slike scootere, men man håper at drøftinger mellom de to gigantene kan føre til at Honda blir leverandør av 50 cc og elektriske motorer til en ny modellserie fra Yamaha. Motorene skal da være de samme som Honda bruker i sine TACT og Giorno scootere. Fra Honda uttaler Shinji Aoyama: "Gjennom dette samarbeidet med Yamaha vil vi søke å gjøre livet lettere for mange ved å levere Class 1 scootere som overgår kundenes forventninger. Vi håper dette vil revitalisere det japanske MC-markedet og etablere et markedsmiljø som så tidlig som mulig vil øke populariteten til elektriske motorsykler". Hans motpart hos Yamaha, Katsuaki Watanabe, sier: "Vi tror at dette samarbeidet, som begynner med leveranse av OEM motorer, vil strekke seg ut over det å levere selve produktet og bidra til å skape en fremtidig bærekraftig motorsykkelkultur i Japan." Vel, vel – alle reiser begynner med det første steget…. Aner vi her den spede begynnelsen til det som kan bli en global supergigant innen motoriserte tohjulinger?

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg