Head Up Display i fremtiden?

10.01.2016

 

På Consumer Electronics Show i Las Vegas nylig viste BMW en hjelmprototyp med innebygget HUD. Displayet skal vise nødvendig info om trafikk eller kjøretøyets status rett i synsfeltet til føreren og skal i teorien gjøre føreren i stand til å konsentrere seg om trafikken uten å bli distrahert. På prototypen sitter det en klar, gjennomsiktig skjerm innenfor visiret, og infoen vises på denne. Informasjon fra instrumentpanelet vil vises der, og føreren behøver derfor ikke se ned. Funksjonene er programmerbare fra bryter på styret og inkluderer også kjøretøy-til-kjøretøy kommunikasjon, noe som muliggjør treafikkinfo i realtime. I tillegg til dette vil det også GPS data være tilgjengelige på displayet. Hjelmen er også utstyrt med en minicomputer og høyttalere. BMW sier de vil satse på å gjøre systemet tilgjengelig i løpet av de neste få årene.

 

Sikkerhetsgevinsten synes, i beste fall, tvilsom. For det første vil der alltid være et sjenerende skille langs kanten av displayet. For det andre kan det ikke garanteres duggfritt under alle forhold. For det tredje vil nok et lag glass redusere lyset som kommer til øyet. For det fjerde vil info som dukker opp på displayet nødvendigvis føre til at førerens fokus ledes bort fra veien – selv om det bare er kortere perioder. For det femte vil info i display kunne dekke info fra veien som kan være viktig.

 

I et så raskt skiftende og uforutsigbart miljø som trafikk trenges ikke ytterligere distraksjoner. I jagerfly som opererer i et stort sett trafikktomt rom er saken en annen.

Men det må antas at oppfatningene om verdien av systemet vil sprike...

 

 

 

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v
Utstyrsbanner_nov19.gif

Bunn

OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Utstyrsbanner_nov19.gif
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.