Hondas nye Super Cub


Honda Super Cub er bestselgeren blant alle motorkjøretøy – uansett kategori. Den lille kjempen er produsert i mer enn 90 millioner eksemplarer og den er fortsatt populær – prisene på 60-tallsmodeller er høye!!

At det som opprinnelig var en budsykkel, som skulle frakte varme nudelmåltider gjennom tett Tokyotrafikk ved lunsjtider, skulle bli Hondas økonomiske ryggrad, var det vel ingen som hadde tenkt seg – aller minst Soichiro Honda selv. Men 90 millioner taler sitt tydelig språk, og det ser ikke ut til at etterspørselen er borte. Honda arbeider i hvert fall med en ny versjon av det eviggrønne konseptet, og slik det ser ut nå vil Super Cub bli produsert til evig tid – eller deromkring.

Bensinforbruket er så lavt at du ikke kan klare å bore et hull i tanken som er lite nok til å få det til å lekke ut i så små mengder som forgasseren på den lille firetakteren trenger. Motoren er uslitelig og det påstås, fra kilder i det veldig fjerne Østen, at det ikke spiller så stor rolle om den får olje. Den går allikevel. I det hele tatt, Super Cub er sykkelen som har æren for at vår MC-verden ble som den ble. Men hvordan klarte Honda å selge inn sitt lille mirakel i et vestlig (les: USA) marked hvor motorsykkel var forbundet med kubikk, støy, oljeflekkede klær, asosial oppførsel og til dels kriminalitet? Vel, reklamens makt er stor, spesielt hvis den gir et attraktivt alternativ: Honda spilte beinhardt på det stikk motsatte av det som var den generelle oppfatning av motorsykkel. De solgte inn pene mennesker, pene maskiner, amerikansk middelklasseliv og utropte kundene sine til "The nicest people". Og ærlig talt, hvem ønsker vel ikke å være det...

Det kan skrives side opp og side ned om fenomenet, men ta en titt på samlingen av reklamevideoer som Honda slapp løs på et uforberedt amerikansk marked tidlig på 60-tallet, så forstår du sikkert hvorfor det ble en så stormende suksess.

Linken er her: https://www.youtube.com/watch?v=ck9wBHW2160

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg