Hondas nye Super Cub

29.09.2016

 

Honda Super Cub er bestselgeren blant alle motorkjøretøy – uansett kategori. Den lille kjempen er produsert i mer enn 90 millioner eksemplarer og den er fortsatt populær – prisene på 60-tallsmodeller er høye!!

 

At det som opprinnelig var en budsykkel, som skulle frakte varme nudelmåltider gjennom tett Tokyotrafikk ved lunsjtider, skulle bli Hondas økonomiske ryggrad, var det vel ingen som hadde tenkt seg – aller minst Soichiro Honda selv. Men 90 millioner taler sitt tydelig språk, og det ser ikke ut til at etterspørselen er borte. Honda arbeider i hvert fall med en ny versjon av det eviggrønne konseptet, og slik det ser ut nå vil Super Cub bli produsert til evig tid – eller deromkring.

 

Bensinforbruket er så lavt at du ikke kan klare å bore et hull i tanken som er lite nok til å få det til å lekke ut i så små mengder som forgasseren på den lille firetakteren trenger. Motoren er uslitelig og det påstås, fra kilder i det veldig fjerne Østen, at det ikke spiller så stor rolle om den får olje. Den går allikevel. I det hele tatt, Super Cub er sykkelen som har æren for at vår MC-verden ble som den ble. Men hvordan klarte Honda å selge inn sitt lille mirakel i et vestlig (les: USA) marked hvor motorsykkel var forbundet med kubikk, støy, oljeflekkede klær, asosial oppførsel og til dels kriminalitet? Vel, reklamens makt er stor, spesielt hvis den gir et attraktivt alternativ: Honda spilte beinhardt på det stikk motsatte av det som var den generelle oppfatning av motorsykkel. De solgte inn pene mennesker, pene maskiner, amerikansk middelklasseliv og utropte kundene sine til "The nicest people". Og ærlig talt, hvem ønsker vel ikke å være det...

 

Det kan skrives side opp og side ned om fenomenet, men ta en titt på samlingen av reklamevideoer som Honda slapp løs på et uforberedt amerikansk marked tidlig på 60-tallet, så forstår du sikkert hvorfor det ble en så stormende suksess.

 

Linken er her:
https://www.youtube.com/watch?v=ck9wBHW2160

 

 

 

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
198x198_Yamaha_jul20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
Gunderser-nettbanner-mar19-2020.gif
OnlineMC1_NY.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT.gi
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20.gif
Banner-SpeedTripleRS-724x66-MCAvisa_NO_n
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Gunderser-nettbanner-mar19-2020.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
198x198_Yamaha_jul20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.