Lite å gjøre??

26.09.2016

 

Franske myndigheter må enten ha for mange byråkrater (sannsynlig) eller de som allerede finnes har for lite å gjøre (også sannsynlig).

Etter å ha innført påbud om at førere av motorkjøretøy må ha med sin egen blåseballong til bruk i eventuelle promillekontroller (og selvfølgelig straff i form av bot dersom man ikke har det) og fremmet krav om fluoriserende felt på kjøreutstyr, slår de nå til med et påbud om hansker for alle som ferdes på motoriserte tohjulinger - det være seg fører eller passasjer.

For sikkerhets skyld gjelder dette siste påbudet også dem som kjører trehjulinger, quad eller moped. Dersom du skulle være så dristig å lufte lanken i friluft, vil det koste deg 68 Euro i bot dersom en årvåken politimann får øye på deg. I følge myndighetene er hensikten med påbudet "...å redusere skadene på hender og underarmer...".

Franske FFMC er irriterte. "Vi er ikke motstandere av å bruke hansker - problemet ligger i at vi tvinges til å bruke dem med bøtelegging og prikker på førerkortet som maktmiddel. Dette er ikke snakk om liv eller død, og vi truer heller ikke integriteten til våre medborgere dersom vi kjører uten hansker," slår gruppen fast i en uttalelse. FFMC argumenterer videre med at det ville vært mer hensiktsmessig å motivere enn å true med straff.

Men, det er vel i Frankrike som i de fleste andre land - vårt eget inkludert: Motivasjonskampanjer bringer ikke penger i statskassen, så da så...

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.