Spennende nytt fra Wilbers


Ikke alle sykler har selvjusterende elektronisk fjæring – faktisk er det de aller færreste! For de fleste gjelder det å justere forspenn manuelt. Enten hydraulisk eller ved hjelp av verktøy – justere dempeingen med en skrutrekker.

Tyske Wilbers har, i samarbeid med ZF, kommet opp med en demper som juster seg inn automatisk, uten å behøve elektronikk! Den nye demperen, som er døpt Nivomat, justerer kjørehøyde automatisk, alt etter om du kjører alene, med passasjer, bagasje, osv. Etter ca. 200 meter kjøring har demperen registrert belastning og justerer automatisk inn riktig kjørehøyde og demping.

Den første sykkelen som får nyte godt av dette er Suzuki Bandit 1250, men Wilbers kommer til å følge opp med dempere til de store adventuresyklene og noen HD-modeller. For HD med to dempere ordnes det slik at den ene demperen er standard og den andre Nivomat.

På bildene ser du at Nivomat har et noe annerledes utseende enn en vanlig demper: Den tykke sorte delen nederst er den som skjuler mekanikken. Ingen ledninger – ingen elektronikk!

MC-avisa håper å få prøve Nivomat på veien om ikke lenge og vi kommer tilbake med reportasje om hvordan det fungerer og kjennes.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
CBP_198x198_jan21.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.