Spennende nytt fra Wilbers


Ikke alle sykler har selvjusterende elektronisk fjæring – faktisk er det de aller færreste! For de fleste gjelder det å justere forspenn manuelt. Enten hydraulisk eller ved hjelp av verktøy – justere dempeingen med en skrutrekker.

Tyske Wilbers har, i samarbeid med ZF, kommet opp med en demper som juster seg inn automatisk, uten å behøve elektronikk! Den nye demperen, som er døpt Nivomat, justerer kjørehøyde automatisk, alt etter om du kjører alene, med passasjer, bagasje, osv. Etter ca. 200 meter kjøring har demperen registrert belastning og justerer automatisk inn riktig kjørehøyde og demping.

Den første sykkelen som får nyte godt av dette er Suzuki Bandit 1250, men Wilbers kommer til å følge opp med dempere til de store adventuresyklene og noen HD-modeller. For HD med to dempere ordnes det slik at den ene demperen er standard og den andre Nivomat.

På bildene ser du at Nivomat har et noe annerledes utseende enn en vanlig demper: Den tykke sorte delen nederst er den som skjuler mekanikken. Ingen ledninger – ingen elektronikk!

MC-avisa håper å få prøve Nivomat på veien om ikke lenge og vi kommer tilbake med reportasje om hvordan det fungerer og kjennes.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg