Nye regler for MotoGP aerodynamikk


På et møte i Grand Prix Commission etter Misano, ble Dornas forslag til nye regler om aerodynamikk vedtatt – et forslag som i praksis forbyr aerodynamiske hjelpeinnretninger. Vinger, utbulinger og alt annet som stikker ut foran fronten av kåpen, er dermed forbudt f.o.m. 2017. Forslaget var ført i pennen av teknologidirektør Corrado Cecchinelli, teknisk direktør Danny Aldridge og race direktør Mike Webb. Ordbruken i de nye reglene er meget generell, og hensikten med det er å stenge eventuelle smutthull som fabrikkenes ingeniører kan utnytte. Teknisk direktør Danny Aldridge er den som har det avgjørende ordet når det gjelder hva som godkjennes eller ikke – nettopp med tanke på å avskjære kreative forsøk på å omgå regelverket.

De nye reglene setter også stopper for å utnytte fronten av kåpen til å skape ekstra bakketrykk: Ingen del av kåpen må være mer enn 150 mm foran framhjulsakselen. Dette eliminerer eventuelle nebb og lignende innretninger. Vi ønsker reglene velkommen. En motorsykkel skal se ut som en motorsykkel – ikke en forvirret etterkommer av et jagerfly fra første verdenskrig. Reglene vil også føre til at fabrikkene i hovedsak må tenke geometri og utvikle elektronikken for å holde framhjulet nede og samtidig sørge for at bakhjulet har nok grep til å overføre kreftene til veien. På sikt er det forskning som vil komme gatesyklene til gode.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
CBP_198x198_jan21.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.