Denne uken skal det skje...

14.09.2016

 

Det er bare snakk om få dager til Guy Martin – road racer, showman og villmann – skal forsøke å sette ny hastighetsrekord for motorsykler med sin Triumph streamliner. Sykkelen – hvis en kan kalle den det – blir drevet av to stk. turbomatede Rocket III motorer. Til sammen yter de 1000 hk ved 9000 omdreininger.

 

Martin har allerede sikret seg tittelen som "verdens raskeste Triumph-fører" med 441 km/t – oppnådd sist måned under trening på Bonneville Salt Flats. Men tilstanden på saltslettene var ikke slik at det var forsvarlig å kjøre et rekordforsøk da. Nå, derimot...
Hvis været tillater det, skjer rekordforsøket mot slutten av uken.
Martin selv sier at det gikk forholdsvis greit å lære seg å styre maskinen, men så kom det med å bygge opp hastighet: Vinden er en stor faktor og det er ikke bare snakk om å hoppe ombord og åpne gassen.

Den potensielle rekordmaskinen har et monococque chassis bygget opp med Kevlar og karbonfiber. De to motorene drikker metanol, og i følge beregningen skal de yte nok til å skaffe Triumph en etterlengtet verdensrekord igjen med den 25,5 fot lange strømlinjede motorsykkelen.

 

Gjeldende rekord holdes av Rocky Robinson og er på 605,6 km/t - satt med en maskin med doble Suzuki Hayabusa motorer.
Triumph gjorde mye ut av rekorden på 344,3 km/t som Johnny Allen satte med sin Triumph-motoriserte Texas Ceegar streamliner den 6. september 1956. Blant annet døpte de sin raskeste sportssykkel Bonneville i 1959.
Men det er lenge siden og sulten på ny rekord er stor.

 

 

 

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.