Berthelsen går All-in


Pressemelding fra Carl Berthelsen / Team Suzuki Norway. Suzuki-fører Carl Berthelsen har ikke tenkt til å tenke taktisk for å sikre sitt første NM-gull i Superbike. ROADRACING: Det blir et rotterace om årets NM-gull i keiserklassen, Superbike som avgjøres under helgens Rudskogen Motorfestival i Rakkestad. Carl Berthelsen fra Borg MC-klubb leder NM med 11. poeng foran Norvald Haaland. Totalt skal kjøres om 50 NM-poeng under de to NM-racene, så det blir det ikke gitt ved dørene. –Vi kommer til å gå all-in. Vi stiller til start for å være raskest fra treningen på fredag og til siste løpet på søndag. Vi liker banen på Rudskogen svært godt, og vi vant begge NM-løpene på banen tidligere i sommer, så vi er klare, forteller Berthelsen. Om Norvald Haaland skulle vinne begge finale løpene på Rudskogen, kan Berthelsen bli nummer to i begge løpene og likevel bli norgesmester. Kommer du til å tenke taktisk, og prøve å safe inn NM-gullet? –Nei, da har man lett for å slippe seg litt ned og komme på defensiven. Det har vi ikke lyst til. Vi presterer best når vi er 100 prosent skjerpet, så fokuset er på å kjøre raskest mulig. Så kan uforutsette ting skje i løpet av racene, som gjør at vi må begynne å tenke litt, forteller han. Smakt med NM-gull Carl Berthelsen har vært svært nær NM-gullet tidligere, men aldri klart å sikre seg det gjeve trofeet. I 2008 ledet Berthelsen NM med 28 poeng før siste NM-runde som også den gang kjørtes på Rudskogen. Da krasjet Berthelsen stygt og mistet NM-gullet like før mål. –Det skal ikke skje igjen. Vi skal klare å beholde roen og kjøre vårt eget løp. Vi vet at Norvald er sulten bak oss, så det blir viktig å fokusere på arbeidsoppgavene gjennom hele helgen. Utstyr, fører og team er skjerpet, så dette blir en spennende finale, lover Berthelsen. Hvor mye betyr et NM-gull? –NM-gull henger utrolig høyt på lista, og noe jeg har veldig lyst på. Et av sesongens målsettinger har vært denne tittelen, og jeg føler vi har gode muligheter, men det skal kjøres først, sier Berthelsen. Det kjøres et finaleløp lørdag og ett på søndag.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg