Kawasaki-fremtid: Snakk med din motorsykkel!

01.09.2016

 

Kawasaki har informert oss om at de arbeider med motorsykler som har kunstig intelligens – også kalt AI (Artificial Intelligence). Implementering av et slikt system vil gjøre at føreren kan ha en dialog med motorsykkelen som gjør at den tilpasser seg førerens ønsker og ferdighetsnivå.

 

En rekke av dagens sykler har omfattende elektronikk som gir oss muligheten til å programmere motorsykkelen til å passe forskjellige forhold. Typisk eksempel er Yamahas R1, som har en rekke forskjellige innstillinger for funksjoner som traction, wheelie control, bremser, motor mapping, osv. Disse må imidlertid konfigureres manuelt. Det Kawasaki arbeider med, er å integrere disse funksjonene med et system der førerens preferanser kan kommuniseres i klarspråk eller lignende til en AI-utbygd ECU. Kort sagt: De vil at sykkelen skal lære å lytte til hva føreren foretrekker og er i stand til.

Vi ser for oss en ekstrovert fører som setter seg på sykkelen første gang og sier: "Hei. Jeg heter Valentino Rossi..."

Umiddelbart deretter kommer tanken: NEI TAKK

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v
Utstyrsbanner_nov19.gif

Bunn

OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Utstyrsbanner_nov19.gif
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.