Ikke som ventet – og takk for det!


Brno Grand Prix i Tsjekkia viste seg å bli en litt annen dans enn det de fleste hadde forutsett. I et race der forholdene endret seg etter hvert, var det briten Cal Crutchlow som endelig fikk lønn for strevet og halte i land sin aller første Moto GP seier. Etter en miserabel begynnelse på løpet, noe som skyldtes at han hadde valgt harde regndekk både foran og bak (akkurat som Rossi), slet han med å følge konkurrentene som i all hovedsak kjørte soft/soft. Men etter hvert som det tørket, holdt Crutchlows dekk seg bedre og han klatret kjapt oppover til en lenge etterlengtet førsteplass. Rossi fulgte på andre, også han med samme løpsutvikling som Crutchlow. Den frittalende engelskmannen er ikke kjent for å legg bånd på sine uttalelser, og etter løpet hadde han følgende å si: "Denne seieren skulle kommet på Sachsenring for 3 år siden, men da ble jeg hindret av Rossi og klarte derfor ikke å ta igjen Marquez. Jeg kunne også ha vunnet i Tyskland for en måned siden, men da byttet jeg sykkel for sent. Men når løpet er vått til å begynne med og banen tørker opp etter hvert, er jeg antakelig den raskeste føreren. Jeg gamblet med dekkene – jeg vet ikke om andre valgte det samme som meg. Da vi satte på harde regndekk både foran og bak, visste vi at vi var smartere enn de andre. Det var vanskelig å beholde roen i begynnelsen av løpet – det er ikke artig å bli forbikjørt av en rekke andre førere – faktisk både på innsiden og utsiden... Men etter 5 runder så jeg at det gikk an å komme på talefot med teten og begynte å tro på at vi kunne få til noe stort. Det er ganske fantastisk å vinne et Moto GP løp, men jeg hadde ventet at det skulle være heftigere. Min kone Lucy ga meg en datter for to uker siden, og det er den mest fantastiske følelsen i verden! Jeg er glad på vegne av teamet, vi har jobbet hardt for å få til dette og vi kunne ikke gjort det bedre. Jeg krasjet sykkelen i FP 4, og teamet arbeidet til midnatt med å reparere den. Det var en fin måte å belønne dem på." Crutchlow er en kar som alltid har satset – nesten koste hva det vil, men han har aldri hatt et skikkelig konkurransedyktig fabrikksete. I følge vår mann Alan Cathcart skyldes dette at "He's not Spanish...". Kanskje ikke helt objektivt, men at Cruthlow er kjapp – det er det ingen tvil om. Og vi takker for variasjon i teten. Det gjør godt!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.