Anti-terror styrker på to hjul


I London er det opprettet en anti-terror styrke som baserer seg på BMW R800 GS for å komme seg frem i en trafikk som for det meste står dønn stille.

Bevæpnede soldater vil sitte bakpå grålakkerte 800 GS'er, og i følge en eliteoffiser i anti-terror styrkene kan syklene kjapt få frem personell til åsted fordi de lettere kan ta seg frem i låst trafikk. Blant annet kan de bruke fortau, midtrabatter og lignende.

Erfaringer fra hendelsene i Paris og Belgia viser at trafikk er en vesentlig hindring for å få frem spesialstyrker fort, og etter å ha studert diverse taktikker har engelskmennene funnet ut at motorsykkel er løsningen når det gjelder å ta seg frem. Styrkene er ikke opprettet med tanke på en spesifikk trussel, men er ment å gjøre London til et så ugjestmildt territorium som mulig for potensielle voldsmenn.

På en måte er det gledelig at man har fått øynene opp for det vi har visst lenge: 2 hjul er smidigere enn 4. Hvorfor ikke London (med kontroversielle Boris Johnson i spissen inntil nylig) har gjort mer for å oppmuntre til bruk av tohjuling som middel til å løse opp de enorme køene, er og blir en gåte – en gåte som forøvrig også er aktuell i våre større byer. Partiene i diverse bystyrer og "byregjeringer" burde kanskje begynne å tenke positivt og gjøre det enklere for pendlere å bruke 2 hjul. Det gagner både miljø og gir smidigere trafikkavvikling!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
CBP_198x198_jan21.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
198x198_Yamaha_des20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.