Anti-terror styrker på to hjul


I London er det opprettet en anti-terror styrke som baserer seg på BMW R800 GS for å komme seg frem i en trafikk som for det meste står dønn stille.

Bevæpnede soldater vil sitte bakpå grålakkerte 800 GS'er, og i følge en eliteoffiser i anti-terror styrkene kan syklene kjapt få frem personell til åsted fordi de lettere kan ta seg frem i låst trafikk. Blant annet kan de bruke fortau, midtrabatter og lignende.

Erfaringer fra hendelsene i Paris og Belgia viser at trafikk er en vesentlig hindring for å få frem spesialstyrker fort, og etter å ha studert diverse taktikker har engelskmennene funnet ut at motorsykkel er løsningen når det gjelder å ta seg frem. Styrkene er ikke opprettet med tanke på en spesifikk trussel, men er ment å gjøre London til et så ugjestmildt territorium som mulig for potensielle voldsmenn.

På en måte er det gledelig at man har fått øynene opp for det vi har visst lenge: 2 hjul er smidigere enn 4. Hvorfor ikke London (med kontroversielle Boris Johnson i spissen inntil nylig) har gjort mer for å oppmuntre til bruk av tohjuling som middel til å løse opp de enorme køene, er og blir en gåte – en gåte som forøvrig også er aktuell i våre større byer. Partiene i diverse bystyrer og "byregjeringer" burde kanskje begynne å tenke positivt og gjøre det enklere for pendlere å bruke 2 hjul. Det gagner både miljø og gir smidigere trafikkavvikling!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg