Gikk ikke helt etter planen

13.07.2016

 

"Etter en skuffende førsterunde var det lite som klaffet for Sondre “Gekko” Haga under gårsdagens VM-runde i Belgia. Strenge dommere og mangel på fokus gjorde at dagen endte langt nede på resultatlistene.  

– Det var mildt sagt en dårlig dag på jobben, sier en skuffet Sondre “Gekko” Haga etter gårsdagens VM-løp.

– Det var mye knot i terrenget, for mye for non-stop-trial etter min mening, og jeg følte meg litt forskjellsbehandlet av noen av dommerne, der jeg ble tatt for stopp mens andre førere kunne stå i både ett og to sekunder.

Non-stop
Når man kjører trial internasjonalt er det andre regler man må forholde seg til enn i Norge. Blant annet er det en regel som gjør at det i internasjonale konkurranser ikke er lov til å stoppe sykkelen under en seksjon. I Norge kan man derimot stå i ro så lenge man vil.

– Non-stop-regelen får svært mye motstand fra førerne, jeg har hørt minst en fører si at han ikke vil fortsette om regelen består til neste sesong. Men det er de som sitter på toppen av systemet som bestemmer, og det er lite vi kan gjøre med det, sier far og trener Martin Haga.

– Resultatet ble litt skuffende. Det var tidvis bra kjøring, men det Sondre opplevde som urettferdig dømming i førsterunden slo ut en del på fokuset hans, og når det er så mange gode konkurrenter skal en ikke feile mye før man ramler langt nedover på listene. Men det er bare å trene mer på akkurat dette til neste runde!

Klargjøring for England
Til helgen igjen kjører syttenåringen fra Riska i Rogaland trial i England for første gang. Ukesprogrammet er klart for å forberedes til VM-runden.

– Tirsdag og onsdag skal jeg trene på strengere non-stop, i tilfelle dommerne er like strenge. Det blir spennende å kjøre i England for første gang, men jeg har hørt at det er ganske vått og gjørmete der, så vi får se hvordan det går! ler trialtalentet."

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Speed-Banner-aug20_198x200.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT.gi
AMD-banner-mca-mar20.gif
Kellox_Honda_724x66.jpg
Lazy-banner-mca-sep20.gif
Speed-Banner-aug20_198x200.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.