NMK har 100 årsjubileum


Pressemelding fra NMK:

"Norges største motorsportorganisasjon fyller 100 år 7. juli! Organisasjonen har allerede behørig feiret 100-årsjubileum gjennom det første halvåret av 2016, blant annet med jubileumsløp, åpen dag på NMK-museet i Lier og gjennom deltagelsen i det ærverdige motorsykkelløpet "Trondhjemsridtet 1919", som gikk av stabelen i juni. –I oktober foregår selve 100-årsfeiringen med galla under årets sportsmøte på Gardermoen og en stor motorhistorisk utstilling under Oslo Motor show, sier Engedal.

Historisk tilbakeblikk NMKs oppstart var 7. juli 1916. 28. juli 1916 ble stiftelsesmøtet avholdt. Norsk Motor Klubb skulle imidlertid bli organisasjonens navn først flere år senere. –Norsk Motorcyckle-Klub var navnet de syv stifterne ga klubben denne sommerdagen for nå 100 år siden, i skyggen av første verdenskrig, sier Engedal. Da var det motorsykkelsportens oppstart. I 1931 fant man ut at tiden var inne for en omdøping. Selve navnet Norsk Motorcycle-Klub viste seg diskvalifiserende i en del sammenhenger. Medlemmer som solgte motorsykkelen og investerte i bil, regnet automatisk med at klubben utelukkende var for dem med tohjulinger.

Navnestrid –Klubben ønsket å være en organisasjon for alle motorinteresserte, både når det gjaldt sport, trafikk og turisme. Men et navnebytte er aldri enkelt, og diskusjonene ble faktisk til en omfattende strid før man kunne enes. Til slutt klarte medlemmene å komme frem til et kompromiss: Norsk Motor Klubb. - Her startet en lang og spennende motorsporthistorie under dette navnet med profiler som Leif "Basse" Hveem, Trond Schea, Martin Scancke og mange andre kjente navn...

I 1977 ble NMKs lisensaktivitet på sykkel skilt ut av NMK i en egen organisasjon (Norges Motorsportforbund) for å få lagt denne delen inn i idretten. På den måten ble motorsykkelsporten gitt status og utviklingsmuligheter som i ettertid har gjort dette til stor idrett i Norge.

–I dag er NMK en vital, stor og sterk organisasjon med 103 klubber, mange baneanlegg og ca 13.000 medlemmer som representerer alle grener innen motorsport i Norge, både bil og sykkel/snøscooter/atv- fra den yngste utøver fra 5 år som kjører gokart og cross til de litt eldre og mer kjente profiler som for eksempel Andreas Bakkerud som vant i rallycross på Lånke og nå i Høljes, sier Engedal. I NMK er alle velkomne til å utøve sin motorsport uansett ambisjon eller alder. NMK er grasrota i Norsk motorsport og det meste er basert kun på mange tusen frivillige mennesker som vier tiden sin til det de brenner for, motorsport.

NMK har i dette året i kombinasjon med jubileum satset stort med å også overta driften av Bladet Racing. –Vi har gått inn på eiersiden av magasinet Racing, og fra nå av er Racing NMKs medlemsblad. Første nummer kommer naturligvis ut på stiftelsesdagen 7. juli, sier Heidi Engedal, generalsekretær i NMK."

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg