Ny MC-butikk i Stavanger


Bensin i blodet De siste årene har det blitt startet få nye MC-butikker. Det er lite nytt blod som har kommet inn i norsk MC-bransje. Et av unntakene er Kawasakiforhandleren AllSupermoto i Stavanger som ble startet av Fredrik Ingebrigtsen (20) i april i fjor. Snittalderen på de ansatte er 22 år, og kundegruppen er mye yngre enn det som er vanlig i andre MC-butikker. AllSuperMoto holder til på Forus mellom Sandnes og Stavanger. For de med ”litt” hukommelse så holder de til i bygget som huset ølutsalget til Tou Bryggeri i de ”harde” 80- og 90-årene. Vi var innom en tirsdag ettermiddag og fikk tatt en prat med Fredrik mellom salgene. Hvordan startet du AllSupermoto? – Jeg var skikkelig skolelei, og fikk etterhvert lære å drive bedrift på skolen og fikk da smaken på dette. Jeg prøvde meg på noen prosjekter før jeg havnet på nettbutikk med MC-deler. Jeg har kjørt cross siden jeg var 9 år og har hatt 5 lettvektere, så du kan si interessen for motorisert tohjuling var på topp. Jeg startet på soverommet i 2013 med nettbutikken allsupermoto.no, der jeg for det meste solgte kjøreutstyr og deler/tilbehør til KTM-sykler. – I fjor fikk jeg en telefon fra Kawasaki-importøren Norsk Motor Import AS (NMI AS), der de spurte om kunne tenke meg å starte som Kawasaki-forhandler i Stavanger. Først trodde jeg det var en tulle-telefon, men etterhvert var vi i gang og fikk leid lokalet her i Forusparken 3 i Stavanger. Det var utrolig mye å sette seg inn i, du kan si at læringskurven har vært skikkelig bratt, forteller en entusiastisk Fredrik. AllSuperMoto selger produkter fra NMI, som bl.a. Kawasaki, Sym, Rieju, Scorpion eksosanlegg og Givi. På utstyrssiden har de sortimentet til Norsafe, som bl.a. Spidi, Arai, Caberg, Artech og Sidi. Det første året (2015) ble de kåret til den beste Scorpion-forhandleren hos NMI. – Vi har fått høre av NMI at vi er den forhandleren som selger flest Kawasaki Z800 i Norge. Da det er mange yngre MC-kjøpere hos oss, går det mye på A2-utgaven Z800E, og ”alle” leveres med Scorpion og Tail Tidy, sier Fredrik. Hva er dagens trend blant MC-kjøpere? Vi har nok en yngre kjøpegruppe enn de fleste, men vi håper at vi vil nå flere og flere av de eldre motorsyklistene etterhvert. De yngre var mer opptatt av R-modeller for noen år siden, men nå er det street-modeller som Kawasaki Z800 som er i vinden. De eldre er mer opptatt av Adventure, som GSmodellene til BMW. Vi ser også at det er flere vennergjenger som kommer innom, avslutter Fredrik. MC-avisa synes det er bra at det også finnes yngre MC-selgere i vårt vidstrakte land. Vi anbefaler alle MC-butikker til å ansette yngre personer som har bensin i blodet og som liker seg på Facebook – og kan promotere bedriften der. Vi ønsker også AllSuperMoto lykke til videre med driften.

Artikkelen er hentet fra MC-avisa #7-16, som er i salg nå. Trykk her for å få en oversikt over innholdet.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg