Last ned 113-appen!


Stiftelsen Norsk Luftambulanses app "Hjelp 113-GPS" for smarttelefon er en stor suksess. Den er utrolig nyttig hvis uhellet skulle være ute. Her følger info fra Luftambulansen sine nettsider om 113-appen: "– Appen Hjelp 113-GPS er først og fremst en mulighet til å få gitt eksakte opplysninger om hvor du befinner deg dersom du trenger hjelp, forteller Bjørn Fossen, systemsjef i Stiftelsen Norsk Luftambulanse. – Tenk deg at du kjører bil på et ukjent sted. Eller at du kjører gjennom Østerdalen hvor det er langt mellom hver bensinstasjon. Hvis du havner i en ulykke vil du ikke ha noen mulighet til å fortelle hvor du er. Med Hjelp 113-GPS-appen vil du få umiddelbar tilgang på koordinatene til stedet du befinner deg, og det kan vise seg å bli redningen din. – Appen kan lastes ned gratis og ser ut til å være veldig enkel i bruk. Den viser koordinatene til stedet du befinner deg, samt en knapp hvor det står «ring 1-1-3». Hvordan sørger appen for at koordinatene hele tiden er korrekte? – Den bruker først mobilnettet. Den får rede på hvilken basestasjon smarttelefonen din har kontakt med. Når den vet det, vet den også hvilke satellitter den skal se etter. Fordi den derfor kan ekskludere mange satellitter, bruker den også kortere tid på å finne de korrekte koordinatene, forklarer Fossen. – Når man åpner den får man koordinatene og beskjed om å ringe 113. Hva skjer så? – Hvis du trykker på 113-knappen får du et tilleggsspørsmål om du virkelig vil ringe, samt at det dukker opp en ok-knapp og en avbryt-knapp på skjermen. Koodinatene for din posisjon vises med grader og minutter. – Og hvis du trykker på ok-knappen får du en vanlig samtale med 113? – Riktig. Slik appen fungerer i dag vil du få en vanlig samtale med 113, hvor du på eget initiativ må lese opp koordinatene. Her må jeg presisere at det er viktig å lese opp koordinatene på riktig måte, for hvis du tolker dem feil, kan redningsmannskapene tro at du befinner deg på et helt annet sted enn du faktisk gjør. I appen bruker vi den samme beskrivelsen som helikoptrene bruker: grader og minutter med desimaler. – Hvem trenger denne appen? – Alle som av og til oppholder seg på steder der de ikke er sikre på nøyaktig hvor de er. Det gjør de fleste av oss fra tid til annen. Jeg anbefaler alle å laste den ned. Appen er gratis og den veier ingen ting i telefonen – så det fins ingen god grunn til ikke å gjøre det." Sjekk nettsidene til luftambulansen om hvordan du laster ned appen til din smartmobil: https://norskluftambulanse.no/hjelp-med-et-tastetrykk/

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.