“Gekko” stikker av med 100.000 i kulturstipend


Pressemelding, Sondre “Gekko” Haga: "Rogaland fylkeskommune har delt ut sitt årlige kulturstipend, og trialtalentet Sondre “Gekko” Haga er tildelt 100.000 kroner til idrett. Det skulle i år deles ut færre og større priser fra fylkeskommunekassen. Likevel klarte syttenåringen å stikke av med de 100.000 kronene. Den gledelige telefonen kom en morgen sist helg under den doble Norgescupen i Oslo. – Vi satt og spiste frokost da telefonen ringte. Jeg kjente ikke nummeret, så jeg vurderte et øyeblikk å ikke ta den, men i ettertid er jeg veldig glad for at jeg gjorde det, ler trialtalentet. Han er tydelig på at stipendet vil gjøre det lettere å ta satsingen videre. – Vi søkte egentlig bare for å prøve, så det at jeg faktisk fikk det kom som en veldig stor overraskelse. Det kjennes veldig bra å bli lagt merke til, og selv om det er skyhøye utgifter det er snakk om i løpet av en sesong, sper det på betydelig. Kommer godt med Trial er en veldig dyr sport å kjøre på nivået til Sondre “Gekko” Haga, og utgiftene for teamet har ligget på 5-600.000 kroner i året, inkludert reiseutgifter, vedlikehold og bensin når unggutten kjører fullt VM og EM. Faren Martin Haga er Sondres viktigeste støttespiller, og har trent og fulgt tett opp med syttenåringen helt siden starten for snart ti år siden. – Det er uten tvil at dette kommer veldig godt med. Og det betyr veldig at han får den oppmerksomheten og anerkjennelsen i en alder av bare sytten år. Det er veldig viktig å bli lagt merke til for å tiltrekke seg de nødvendige sponsorene, sier faren, som tok i mot prisen da Sondre for tiden er i Andorra for å kjøre dobbel VM-runde i helgen."

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg