BMW NineT møter GS


BMW har vist en konseptversjon av sin godtselgende NineT basert på fabrikkens legendariske Paris-Dakar sykler. Sykkelen ble vist på Wheels and Waves i Biarritz, Frankrike – samme sted som NineT Scrambler ble vist første gang. Det er derfor mye sannsynlig at den GS-ifiserte versjonen vil bli å se som produksjonsmodell på en av høstens messer – enten Köln eller Milano. Konseptsykkelen har, sammenlignet med NineT, fått ny vindskjerm, ny lykt, high framskjerm, stor tank og kort sete. Alt er laget for å gjenskape auraen fra GS'en som vant Dakar i 1985, i følge BMW. Videre har konseptet fått lenger fjæringsvei, eikehjul, knastdekk og samme fargeskjema og nummer som vinnersykkelen fra 1985.

Konseptet kalles "Concept Lac Rose" og er oppkalt etter den rosa saltsjøen Retba hvor Dakarrallyet hadde målgang.

Bare sånn i tilfelle du lurer: Offroadegenskapene fra 1985 GS er IKKE inkludert. Konseptsykkelen har ingen reelle offroadpretensjoner. I følge BMWs sjefsdesigner, Edgard Heinrich, er sykkelen: "En cool og avslappet gatesykkel med et par trekk som er typisk for offroad som gjør det artigere å stikke av fra asfalten og kjøre offroad inn i det ukjente." Så vet vi det….

Han fortsetter: "Det er kombinasjonen av customisering, cool utseende og ukonvensjonelt design som gjør denne sykkelen så spesiell".

Jawohl, Herr Heinrich, vi er ikke helt uenig med deg i det. Sykkelen er ganske tøff, den.

Det hevdes også med pålitelighet at BMW slipper tre nye varianter av NineT til høsten. Den ene av dem skal være en kaferacer med halvkåpe.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg