Rossi slår tilbake!


Følgende er fra en pressemelding fra Movistar Yamaha:

"Valentino Rossi fosset frem til en overbevisende seier på Circuito de Barcelona-Catalunya sist søndag og tok dermed sin andre seier for sesongen.

Lorenzo var sterk de første rundene, men klarte ikke å holde på ledelsen på grunn av manglende grep i dekkene. Ham lå på femteplass og så ut til å sikre seg verdifulle poeng i VM kampen da Andrea Iannone kjørte i ham bakfra og sørget for at begge fikk en DNF.

Rossi startet som nr 5 og skaffet seg ekstra arbeid ved å falle ned til åttende plass i utgangen av første sving. Men, The Doctor utnyttet egenskapene i sin Yamaha YZR-M1 maksimalt og tok seg raskt frem gjennom feltet. Etter en runde hadde han sjette plass og deretter tok han dem for seg en etter en: Først Vinales og Iannone. De ble begge passert i en eneste nydelig manøver. Like etter tok han Pedrosa og var på tredje plass med 22 runder igjen av løpet. I jakten på erkerival Marquez satte Rossi ny banerekord og han passerte Marquez elegant på sjette runde. Runden etterpå dro han forbi Lorenzo. Med klar bane foran seg åpnet han for fullt, men klarte ikke å riste seg helt løs fra Marquez som var kommet opp på andre plass.

Slutten av løpet ble intens og kampen mellom de to rivalene ble uhyre spennende. Marquez dro forbi i sving 5, men Rossi dro forbi igjen i sving to runden etter. Marquez brukte slipstream til å komme seg forbi igjen, men Rossi nektet å gi seg. Med to runder igjen av løpet var Rossi i Marquez' slipstream og da spanjolen åpnet en luke i sving syv på nest siste runde lot ikke Rossi seg be to ganger. Etter det dro Rossi fra og slo Marquez med 2.652 sekunder.

Seieren skaffet Rossi 25 poeng og plasserer ham på tredje plass i mesterskapet med 103 poeng, bare 12 poeng bak Lorenzo på andre plass. Marquez har ledelsen 10 poeng foran Lorenzo."

For egen del vil vi si takk til de norske kommentatorene på Viasat Motor.

Med sin innlevelse og entusiasme sørget de for at løpet ble ekstra spennende for oss som måtte nøye oss med TV.

Godt jobbet, Thorvald og Rolf Kåre!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Ducati feb21.jpg
CBP_198x198_jan21.gif
MC-OSLO-web-banner-des20.gif
OnlineMC_2021-1.gif
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.