Mahindra på jakt etter "status"


Det sies at status ikke kan kjøpes, det må oppnås. Men når det gjelder motorsykler er det ingen tvil om at dersom du har nok penger, kan du i hvert fall kjøpe deg historisk bakgrunn. Rapporter fra India hevder at den kjempestore MC- og bilprodusenten Mahindra (som også deltar i Moto 3) er på jakt etter et klassisk gammelt engelsk merke å smykke seg med. De to som skal være aktuelle er Norton og BSA.

Mahindra har et massivt hjemmemarked når det gjelder biler og traktorer, men på MC-sektoren har de slitt med å oppnå markedsandeler. De debuterte med motorsykkel da de kjøpte Kinetic. I fjor kjøpte de 51 % av aksjene i Peugeot Motorcycles og nå sikter de altså mot et engelsk navn.

Av de to aktuelle er det nok Norton som er mest attraktivt, ettersom det er et firma som er i gang og faktisk produserer motorsykler, selv om antallet er beskjedent. BSA eksisterer også, men bare som et engineeringselskap under navnet BSA-Regal. De lager rett nok en elektrisk offroader, men det ville være atskillig vanskeligere å stable BSA på bena enn å få mer flyt i Norton.

Mahindras tanke bak dette er å skaffe seg et navn som kan konkurrere mot Royal Enfield på det indiske markedet og i tillegg ha et lett gjenkjennelig merkenavn dersom de skulle gi seg ut på andre markeder. Hvis Mahindra skulle kjøpe Norton, kan de produsere eksisterende modell mens de utvikler nye. Teknologioverføring fra Mahindra og Peugeot ville gi Norton et kraftig dytt i riktig retning. Med BSA måtte de starte helt fra bunnen og konstruere en ny modell før de kunne selge noe som helst. Det ville sannsynligvis bli en modell som er basert på det Mahindra og Peugeot allerede lager, og som ikke har noen som helst røtter tilbake til de gamle Birmingham-produktene.

De indiske kildene hevder at Mahindra har vært i samtaler med representanter for både BSA og Norton og at en avtale etter all sannsynlighet blir kunngjort innen tre til seks måneder.

Tiden vil vise...

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg