3D-printet motorsykkel fra Airbus


Flyprodusenten Airbus er tydeligvis på jakt etter synergiprodukter, og denne elektriske krysningen mellom en mountainbike og en motorsykkel viser en av måtene de kunne tenke seg. Light Rider er verdens første motorsykkel med 3D-printet ramme og er god for hastigheter opp mot 80 km/t. Den veier bare 35 kilo og har en rekkevidde på opp til 60 kilometer på en lading. Batteriet kan byttes ut med et nyladet når det er tomt, dersom det skulle være ønskelig.

Ramme og svingarm, som til sammen bare veier 6 kilo, er laget av tusenvis av 30 mikron tynne lag metallpulver som er smeltet sammen med laser. Teleskopgaffel og bakfjæring er tatt fra en mountainbike, men planer for flere tohjulinger som er mye nærmere skikkelig motorsykkel er på gang.

Med de mulighetene for planlegging og gjennomføring som en gigant som Airbus råder over, kan det være tegn som tyder på at de vil være en stor aktør i fremtidens marked for elektriske motorsykler. ”Light Rider viser hvordan vi ser for oss fremtiden for urban mobilitet" sier ingeniør Stefanus Stahl. ”Vi har brukt våre kunnskaper i optimalisering og produksjon til å skape et transportmiddel som lever opp til våre forventninger", sier Niels Grafen, sjef for APWorks (selskapet som produserer Light Rider).

Kun 50 av disse syklene vil bli produsert, og hvis du kan tenke deg en er det åpent for å plassere forhåndsbestilling. Men – det er mulig du bør tenke deg om – prisen er 50.000 Euro...

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg