Berthelsen tok ingen sjanser

20.05.2016

 

Pressemelding fra Carl Berthelsen / Team Suzuki Norway:


"Suzuki-fører Carl Berthelsen gjennomførte årets første NM-runde etter oppskriften, og tok ingen unødvendige sjanser under en kald NM-åpning.

Superbike-fører Carl Berthelsen kjørte en taktisk god NM-start på Vålerbanen denne helgen. Det resulterte i en andreplass i det første løpet, og en tredjeplass i det andre løpet. Det var svært kaldt og Berthelsen ville ikke ta noen unødvendige sjanser.

- Jeg synes vi gjennomførte en god racehelg slik vi planlagte med teamet på forhånd. Det skal kjøres mange race i årets mesterskap, og det var bedre å gjennomføre for å sikre viktige NM-poeng, forteller han. Det ble med andre ord en kald NM-åpning i Hedmark med alt fra 7 grader i asfalten og opp til 19 grader.
- Det er svært små marginer i denne sporten, og når det ble så kaldt i asfalten er det lett å miste kontroll med kalde dekk. Derfor ble det viktig for oss å legge oss på et nivå som gjorde at vi tok oss i mål, forklarer han.

Ingen grunn til å følge Plassen
Det var Ole Bjørn Plassen som vant begge racene i Superbike under åpningshelgen på Vålerbanen. Det sies at Plassen ikke skal kjøre full NM-runde denne sesongen, og dermed var det ikke vits for Berthelsen å prøve å holde følge.

- Ole Bjørn kjørte veldig raskt denne helgen, men det var aldri aktuelt å følge hans tempo. Vi valgte å holde fokus på NM-sammendraget enn å prøve å kjøre for seieren denne helgen, sier Berthelsen.
Berthelsen viste at han har tempo inne og han var raskeste sykkel både på treningen fredag og i kvalifisering 1.
- Vi kunne sikkert kjørt fortere denne helgen, men det er sammendraget som teller. Vi kjørte med hode. Det kan vi ikke gjøre resten av sesongen, men vi følte vi kunne gjøre det denne gangen, sier han.

I race nummer to var Berthelsen uheldig og ble forhindret i trafikk rett før mål og mistet med det en luke til Norvald Haaland som han aldri klarte å tette. Dermed fikk Haaland og Berthelsen med seg en andreplass og en tredjeplass hver etter åpningshelgen, og står dermed helt likt med andreplass i sammendraget. Nå er det tre uker til neste NM-runde som kjøres på Rudskogen Motorsenter."

 

Foto: Jørn Pettersen

 

 

 

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
198x198_Yamaha_jul20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
Gunderser-nettbanner-mar19-2020.gif
OnlineMC1_NY.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT.gi
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20.gif
Banner-SpeedTripleRS-724x66-MCAvisa_NO_n
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Gunderser-nettbanner-mar19-2020.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
198x198_Yamaha_jul20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.