Blir raskere med alderen


Pressemelding fra Carl Berthelsen / Team Suzuki Norway: Roadracing-fører Carl Berthelsen har passert 40år, men har aldri vært raskere på motorsykkelen. Denne helgen kjørte han sesongåpningen i Superbike i IDM. ROADRACING: Alder er ingen hindring for Suzuki-føreren fra Kristiansand. I helgen kjørte Berthelsen sesongåpningen i det åpne tyske Superbike-mesterskapet IDM. Det ble to sjuendeplasser i klassen og Superbike-føreren har aldri kjørt raskere på Lausitzring enn han gjorde denne helgen. - Dette har vært en veldig bra sesongåpning for min del. Vi tar dette som en treningsøkt og oppladning til NM. Vi har aldri kjørt raskere her enn vi gjorde i helgen. Vi forbedret rundetiden med over ett sekund fra tidligere år, og det lover godt for fortsettelsen av denne sesongen, sier han. IDM blir sett på som et av de som et av de tøffeste mesterskapene i Superbike i Europa. - Nivået er veldig høyt i dette mesterskapet, og det er moro å se at vi aldri har vært nærmere teten i klassen. Det var svært jevnt og spesielt i race nummer to hadde vi svært godt racetempo. Jeg gjorde et par småfeil som kostet noen plasseringer på slutten av løpet, men vi fikk bekreftet at vi er i veldig godt rute, sier han. Carl Berthelsen som kjører for Borg MC-klubb startet med roadracing allerede i 2002, og er i år inne i sin 12 sesong i internasjonal roadracing. Han ble nordisk mester i Superbike i 2007. I år er det NM og Nordisk-mesterskap som blir prioritert. I tillegg til rundene hjemme skal Berthelsen kjøre tre race i IDM. – Det blir en spennende sesongen med mange race. Vi håper på gode resultater i alle løp vi stiller opp i, og et NM-gull hadde smakt veldig godt, forteller Berthelsen og legger til at det var veldig godt å komme i gang med årets sesong. Han forteller at utstyr, team og sykkel fungerte optimalt. Suzuki-føreren tar sikte på å kjøre de to siste rundene i IDM i september. Blant annet finalen på Hockenheim. Ingen planer om å legge opp 40-åringen kjører en Suzuki GSXR 1000 med godt over 200 hestekrefter. Sykkelen kan nå en toppfart på godt over 300 kilometer i timen, men det skremmer ikke sørlendingen. - Jeg tenker svært lite på konsekvensene, men jeg må holde høyt fokus på det jeg driver med. Blir man redd av dette så kunne jeg ikke holdt på. Det handler om å være fokusert og stole på seg selv og utstyret, forteller han. Hvor lenge kan du holde på? - Så sant motivasjonen er der, så kan man holde på lenge. Kroppen kjennes veldig bra ut, og jeg tror bare jeg kan dra fordel av alder og erfaring. Det handler mye om ro og tilstedeværelse og det har jeg fått mer av med alderen, smiler han. Neste runde for Team Suzuki Norway blir første NM-runde på Vålerbanen i pinsen. Resultater fra helgens runde på Lausitzring i Tyskland.

(trykk for å åpne resultatene). Race 1 Race 2

Foto: Schneider Foto.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg