Moteo group tar over hele Duells

28.04.2016

 

Pressemelding fra Duells:

"Affären inleddes för tre år sedan, när belgiska Moteo Group köpte två tredjedelar i Motorfirman Holger Duell AB - en av den svenska cykel- och mc-branschens äldsta aktörer. Samgåendet av företagen har gått fint och i slutet av april förvärvar alltså Moteo den sista tredjedelen från tidigare ägaren och OS-cyklisten Björn Johansson.

”Det är ett offensivt initiativ”, menar Björn Johansson. ”Moteo gruppen med sina tre logistik hubbar är jättestora nere i Europa. Genom dem får de nordiska återförsäljarna tillgång till tusentals nya produkter i alla segment”.

Björn Johansson klev ner från VD-stolen våren 2014 p.g.a. hälsoskäl men satt kvar med en styrelsepost. På VD-stolen sitter nu Michel Neven, som har bred internationell erfarenhet från tvåhjulsindustrin.

”Vi är stolta glada över att få bli 100 % ägare av Duells” menar Michel. ”Duells har gjort ett fantastiskt jobb genom åren, inte minst när det gäller cykelsidan, vilket Moteo kommer att dra stor nytta av nere i Europa.”

Namnbyte under hösten
Men förändringarna tar inte slut där. Samtidigt som organisationen succesivt blir mer europeisk under året, kommer även namnet att ändras - från Duells till BIHR. Förändringarna beräknas vara genomförda i slutet av 2016.

Vad innebär affären för landets återförsäljare?
”Förutom att det kommer att sitta en annan logo på fakturorna, kommer det ge en lång rad fördelar”, menar Michel som också förklarar att de kommer att presentera en helt nyutvecklad webbplattform, en e-handels lösning i världsklass där B2B-kunderna kommer att erbjudas över 350 varumärken och 100 000 artiklar inom hela sju segment.

Norden i fokus
”Moteo tror verkligen på Norden”, menar Björn Johansson. ”Moteos europeiska erfarenheter inom IT och logistik kommer till stor nytta för den Nordiska marknaden och kommer öppna dörrar till en enkel och tillförlitlig leveranskedja som kommer gynna all våra återförsäljare.

Björn Johansson
Björn kommer från 1;a juni kliva in som delägare samt ta över VD posten på Alliator som arbetar med ledarskapsutbildningar. För ytterligare information se alliator.se."

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
198x198_Yamaha_jul20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
Gunderser-nettbanner-mar19-2020.gif
OnlineMC1_NY.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT.gi
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20.gif
Banner-SpeedTripleRS-724x66-MCAvisa_NO_n
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Gunderser-nettbanner-mar19-2020.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
198x198_Yamaha_jul20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.