Ny auksjonsrekord for engelsk motorsykkel


I Klassisksidene i den trykte utgaven har vi tidligere snakket om de utrolige prisene enkelte sykler kan oppnå på auksjon. I en auksjon Bonhams holdt for kort tid siden, ble dette bekreftet noe så ettertrykkelig: Sykkelen, eller rettere sagt restene av den, er en Brough Superior BS4. Den er en del av det som ble kalt "The Bodmin Collection" etter at en samling Brough Superior ble funnet på en låve på Bodmin Moor i desember i fjor. Der hadde de stått, dekket av presenning, de siste 50 årene og gradvis gått over i en tilstand av mer eller mindre oppløsning. I tillegg til denne BS4 besto samlingen av ytterligere 7 sykler, og det opprinnelige anslaget på £340.000 ble godt og grundig gjort til skamme: Hele samlingen solgte totalt for massive £752.625 – takket være at samtlige solgte godt i overkant av anslag.

Stjernen i showet var utvilsom den hypersjeldne BS4, en sykkel med Austin bilmotor og dobbelt bakhjul, spesielt bygget med tanke å kjøres med sidevogn. Tilslaget gikk til en tysk samler som så det regningssvarende å betale £331.900 (4.128.900 NOK) for det de aller fleste ville kalle et vrak. Men sannsynligheten tilsier at mannen har gjort et kupp, og at hans investering vil forrente seg i en grad ingen banker kan drømme om å matche. Men, allikevel... Det er tross alt en samling rustne stålbiter – sjeldent eller ikke!

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg