Offisielt: Lorenzo til Ducati


Som vi meldte tidligere, går verdensmester Jorge Lorenzo til Ducati neste sesong. Dette er nå formelt bekreftet av både Yamaha og Ducati. Yamahas pressemelding er forutsigbar nøytral og takker Lorenzo for fremragende innsats og 3 VM titler, men unnlater (selvfølgelig) å gi den minste antydning om bakgrunnen for valget. Ducatis kunngjøring er akkurat like strippet for fakta, bortsett fra at de bekrefter at Lorenzo kjører Ducati i 2017 og 2018. For 2016 sesongen vil det innebære enkelte begrensinger for Lorenzo – blant annet at Rossi har prioritet på nye deler, og at Lorenzo ikke får prøve deler som er tenkt brukt i 2017. Bortsett fra det kan man regne med at han har full støtte i titteljakten, men utviklingen av Yamahas racere vil skje etter Rossis preferanser, ettersom han skal være hos Yamaha i 2017 og 2018. En av årsakene det spekuleres i er at Lorenzo følte at hans tittel i 2015 ikke ble behørig feiret – at Yamaha i stedet var opptatt av å dempe bølgene etter kontroversen i Sepang og beholde Rossis godvilje i barnehagen som Moto GP utviklet seg til i slutten av forrige sesong. Om vi noen gang får vite den egentlige årsaken? For egen del gjetter vi på penger – masse penger. Pluss lovnader om heder og ære dersom han vinner tittelen. Men hva de Lorenzo/Marquez-hatende italienske fans vil si dersom spanjolen henter hjem en tittel til Bologna – se det gjenstår å se...

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg