Verdens tøffeste motorsyklister!


De er ikke medlemmer av en gjeng. De starter ikke slagsmål. De skremmer ikke små gamle damer. De driver ikke kriminell virksomhet. Men de er tøffe, og du kan bli medlem, hvis du tør. Det vi snakker om er Iron Butt Association (Oversatt: Jernræv Foreningen!). Foreningen har mer enn 60.000 medlemmer og formålet er "trygg langdistanse MC-kjøring". De arrangerer en årlig kjøretur de kaller "Iron Butt Rally" – en liten tur på 17.700 kilometer som må kjøres innen en viss tid. For å kunne starte i Iron Butt Rally må du først ha fullført enten Saddle Sore 1000 eller Bun Burner 1500.

Saddle Sore 1000 er den som er lettest å gjennomføre - den krevere at du kjører 160 mil i løpet av 24 timer. Bun Burner har du lenger tid på: 2400 kilometer på 36 timer. IBA presiserer at det dreier seg om klokketimer - ikke kjøretid. De fleste gjennomfører turen på rundt 18 timer. Det kreves at du kan dokumentere når og hvor du startet i vitneform og det samme når du ankommer målet. Videre må du ha ført komplett loggbok og levere et kart over ruten du har kjørt sammen med kvitteringer du har fått underveis. Beviset for at du er medlem koster 35 $ - hvis du vil ha både beviset, en pin og et klistremerke til skiltholderen må du ut med 45$.

Det er en god ide å bruke en del tid på å planlegge ruten. Du kan selvfølgelig kjøre fra A til B, men du kan også velge en rute som slutter der den begynte - klar fordel ettersom du da er hjemme igjen. IBA er blitt kritisert fra enkelte sikkerhetsfantaster som hevder at IBA oppmuntrer til uforsvarlig kjøring, men organisasjonen påstår at sikkerheten har høyeste prioritet: Både Saddle Sore og Bum Burner kan gjennomføres uten å bryte fartsgrenser eller kjøre uforsvarlig.

Så der har du det - er du fristet er det bare å ta kontakt med IBA så kan du kanskje bli medlem av en virkelig tøff motorsykkelorganisasjon! Til og med uten å måtte sy på ryggmerke...

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg