Fortsatt ikke helt på plass


Pressemelding: "Trialtalentet Sondre “Gekko” Haga slet med å klatre på resultatlistene under helgens VM-runde. Likevel stopper ikke det motivasjonen til unggutten. – Jeg hadde ikke så mange feil og kjørte generelt bedre nå enn under EM i Italia forrige helg, men nivået er så gjennomgående høyt at det ikke skal så mye til før man havner ganske mange plasser bak toppen, sier en skuffet Sondre “Gekko” Haga. Etter VM-runden i Barcelona endte sekstenåringen fra Riska opp på en 21. plass og en 23. plass lørdag og søndag. I Barcelona var underlaget mye lettere enn de løse rullesteinene i Italia, men det varierte terrenget var fortsatt ganske uvant. – Forrige helg var det problem med kantene. Nå var det en del stopping, og noen feil linjevalg. Det var et tilfelle der vi mente at jeg hadde kjørt en seksjon på null prikker, mens dommerne mente jeg hadde stoppet for lenge. Det ble litt diskusjon, men vi kan ikke krangle for mye heller, da går det galt, ler unggutten. Store avstander Far og trener Martin Haga har slitt med å holde følge med sønnen mellom seksjonene. Det er langt mellom dem, og i løpet av helgen har de tilbakelagt over ni mil på hver sin trialsykkel. – For unggutten er dette selvfølgelig ikke noe problem, han er jo på trialsykkelen hele tiden, men når man beveger seg litt opp i førtiårene blir det vanskeligere å kjøre de lengre strekkene, sier faren. – Både jeg og Sondre veltet i løpet av helgen. Han fikk høyre hånd i en gjerdestolpe i en seksjon, og jeg gikk på trynet i dag da jeg fikk fremhjulet ut av sporet på en sti på vei mellom to seksjoner. Det er blitt en del blåmerker og gnagsår, men litt må man jo tåle når man holder på med denne sporten, smiler Haga. Mister ikke motivasjonen Sekstenåringen fra Riska er uansett klar på at han ikke blir mindre motivert selv om det ikke alltid går som man skulle håpet. – Det er helt syke nivåer i de øverste plasseringene. I går var det en som kjørte uten prikker, og i dag hadde vinneren en prikk sammenlagt, sier en ivrig “Gekko” Haga. – Jeg blir egentlig enda mer motivert nå, og mer ivrig etter å vise meg og vise hva jeg faktisk kan. Jeg er jo en av de yngste førerne som kjører VM, så jeg har en del år på meg enda. Neste løp er Rogalandsløpet på Riska den 23. og 24. April.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg