EM i Trial, kvinner

04.04.2016

 

Pressemelding:

"Det har gått rimelig bra for trialkvinnene fra Rogaland under sesongens første EM-runde i Italia på lørdag. De har markert seg blant utøvere fra hele Europa.  

– Jeg er mer fornøyd med andrerunden enn den første, sier Huldeborg Barkved fra Vaulali Trialklubb på Tau. Hun har sikret seg sjetteplassen, som den nest beste norske utøveren.

 – Det var en del utfordrende seksjoner, og jeg valgte litt feil linjer på noen av dem. I tillegg så er det mye rullestein som flytter på seg under løpene, så seksjonene er forskjellig fra gang til gang. Det er ikke det samme underlaget som hjemme på Tau, for å si det sånn!

Likevel vil ikke Barkved legge skjul på at hun stort sett er fornøyd med sesongens første EM-runde.

– Andrerunden gikk ganske mye bedre, jeg var mindre nervøs og kjørte mye mer bestemt. Resultatet fra denne runden er bedre enn det sammenlagte fra i fjor, så fortsetter det sånn utover i sesongen er jeg fornøyd, smiler Strandabuen.  

Nye utfordringer
Huldeborg har kjørt trial fra hun var fem år gammel, og merker fremgang for hvert år. På hjemmebane kjører hun for Team Norway og Team Motorsyklisten, men neste sesong er det også nye internasjonale utfordringer som venter på femtenåringen.

– Du må være 16 år gammel for å kjøre søndagen også, og jeg er enda ikke gammel nok. Så jeg ser frem til neste år!

Ser fram til sommeren
Hanne Gilje Haga fra Riska Motorsykkelklubb på Hommersåk havnet på 15. plass i EM-runden. 19-åringen er ikke helt fornøyd med resultatet.

– Det var ganske utfordrende med alle rullesteinene, så det ble en del prikker på det. Det var gjennomgående vanskelig teknisk kjøring på et uvant underlag, det er ikke akkurat det samme som banen på Hommersåk.

Riskabuen kjører EM for tredje gang denne sesongen, og neste EM-runde er i Polen i juni.

– Jeg håper jeg klarer å gjøre det litt bedre da, vi har kjørt i Polen før. Så da er det bare å håpe på at resultatene ikke uteblir!

FAKTA:
Trial er en motorsport som går ut på at en skal kjøre en spesialbygget motorsykkel over ulike seksjoner med utfordrende terreng uten å ha beina i bakken. For hver gang man må støtte seg eller tar beina av sykkelen, får man en prikk. Disse prikkene blir sammenlagt over to runder, og den med minst prikker vinner løpet.

Team Norway er et talentutviklingsprogram ledet av NMF, og gjør seg gjeldende i seks motorsportsgrener, deriblant trial.

Team Motorsyklisten er et trialteam satt sammen av Motorsyklisten AS. Teamet har som mål å hjelpe utøvere i å nå sine egne mål innenfor sport, gjøre trialsykling i Norge mer attraktivt, og å utvikle sporten i landet."

 

 

 

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.