Ny parallelltwin fra KTM


Årsrapporten fra det østerriksk/indiske selskapet bekrefter at firmaet arbeider med utviklingen av en ny 2-sylindret motor. Denne vil bli brukt i flere forskjellige motorsykler i det man håper blir nye markedssegmenter.

Vi vet fra før at KTM arbeider med en 800 cc parallelltwin. Spionfoto har vist den montert i et Duke-type chassis. Det kan virke som om det er den motoren det refereres til i årsrapporten når den slår fast at R&D prosjekter i 2015 inkluderer: "En revolusjonerende ny motorsykkelplattform med tosylindret motor som vil utgjøre et betydelig bidrag til arbeidet med å åpne nye markeder."

Det faktum at prosjektet omtales som en plattform antyder at flere modeller vil bruke samme motor og chassis, og en behøver ikke være genierklært for å gjette at Duke-versjonen som ble fotografert vil få selskap av en adventuresykkel. Det kan også utmerket godt dukke opp en sportssykkel med kåpe ala RC390.

Bildet er av en Super Duke R – ikke den nye modellen. Vi må selvsagt ta forbehold om at dette kan være en aprilsnarr.

Ktm ønsker å trekke seg fra børsen

Vi har også fått melding om at KTM på sitt årsmøte besluttet å kjøpe tilbake alle flytende aksjer. Ikke det at det er så ille mange: CROSS Kraftfahrzeug, som eies av Stefan Pierer, har 51,4 % av total aksjepost og indiske Bajaj eier 48 %. Det betyr at det kun er 0,6 % av aksjene som flyter, og det er disse KTM vil ha tak i. Dersom de klarer det vil nødvendige skritt taes slik at KTM ikke lenger er børsnotert.

Tilbudet til dem som sitter på de 0,6 % av aksjene lyder på 122,50 Euro pr aksje – det er et gjennomsnitt av kursen de siste 6 månedene.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg