Guy Martin setter ny verdensrekord på veggen!


Guy Martin, som er TT fører, TV stjerne og generell villmann har vært utpå igjen, skjønt denne gangen er det vel riktigere å si at han har vært inni...

Denne gangen har han satt ny verdensrekord i hastighet i tønnekjøring. De fleste har vel sett hvordan det kjøres på vertikal vegg inni en tønne. Syklene er i all hovedsak gamle Indian spesialbygget for formålet og tønnen er ikke allverdens stor, dermed blir heller ikke hastighetene som trenges for å holde seg oppe på veggen altfor høye.

Men Guy Martin er en mann med ambisjoner og eget TV show, så en vanlig tønne duger ikke for den karen. Han fikk bygget seg en spesialtønne med en diameter på 40 meter – en nødvendighet for å holde G-kreftene nede på et nivå som til nød kunne tolereres. Første forsøket på ny rekord skjedde med en ombygget Indian Scout, og resultatet var 113 km/t. Den gamle rekorden var 96 km/t. Etter at det var gjort tok han ut en hjemmebygget spesialmodell av BSA Rocket 3 fra 1969, komplett med Rob North ramme, og dro til med 125,7 km/t. Det tilsvarer en belastning på 5,2 G. Etterpå kunne Guy rapportere at G-belastningen fikk ham til å miste synet et øyeblikk – husk at han ikke brukte trykkdrakt...

Nå skulle en normalt tro at dette ville være en skremmende opplevelse, men Guy Martin fortalte etterpå, på sitt vanlige sprudlende, nesten uforståelige engelsk, at han var verdens heldigste mann som fikk lov til å gjøre slikt. Vi er helt enig – vi er alle veldig glad for at Guy Martin har sånn flaks.

Heller ham enn oss...

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg