Honda Africa Twin Adventure Sports konsept


Det ligger en viss ironi i det faktum at de fleste såkalte adventuresykler er så asfaltorientert at produsentene ser seg nødt til å ta frem versjoner som tilfredsstiller kunder som krever mer allsidighet av sykkelen.

BMW var først ute med sin GS Adventure – en sykkel som var mer offroad orientert og med atskillig lengre rekkevidde enn den originale GS. Suzuki lager en "Adventure" versjon av V-Strom 1000. Aprilia har sin Caponord Rally, Ducati har nettopp sluppet sin Multistrada Enduro og KTM lager selvfølgelig en rekke varianter av sine Adventure modeller.

Nå ser det ut til at Honda følger samme stien, i hvert fall hvis en skal dømme etter konseptsykkelen som ble vist nylig.

Africa Twin henvender seg allerede til den mer ekstreme delen av markedet og har seriøs offroad kapasitet, som navnet antyder. Men den nye Africa Twin Adventure Sports Concept, som det fulle døpenavnet lyder, tar sykkelen ennå et steg videre. Utgangspunktet er selvfølgelig det samme som Africa Twin: Samme motor, samme chassis, samme karrosserideler, men det er allikevel forandringer som er verd å merke seg.

Den massive bukspoileren i aluminium minner om den som på de gamle NXR 750 Paris-Dakar racerne og, selvfølgelig, den originale Africa Twin. Bakparten er ny, setet er en flatere motocross type. Bagasjebrett av stålrør erstatter det fornemme aluminiumsbrettet på standardversjonen og en frekk Termignoni lydpotte sørger for riktig sound. Fargeskjemaet er det samme som førstegenerasjons Africa Twin. Av en eller annen grunn har Honda valgt å utelate speil og blinklys. Det må antas at de kommer på plass igjen dersom sykkelen får klarsignal til å gå i produksjon, noe som sannsynligvis vil ta minst 12 måneder.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.