Rykter om at AMG overtar MV Agusta


Italiensk presse syder av rykter om at AMG har planer om å overta samtlige aksjer i MV Agusta.

Il Sole hevder med krav på pålitelighet at AMG seriøst vurderer et oppkjøp, til tross for uttalelser fra Daimlers adm.dir. Dieter Zetzche i 2015: "Vi har ingen planer om å overta MV Agusta. Når det gjelder å lage motorsykler er de dyktigere enn oss – enkelt og greit." Senere samme år viste AMG og MV Agusta en spesialversjon av F3 (vist i bildet), men samarbeidet mellom de to selskapene hittil har handlet om forretninger – ikke modellutvikling.

Men Il Sole slår fast at til tross for at MV Agusta økte salget med opp til 30 % i enkelte områder sist år, så skylder allikevel firmaet 40 millioner Euro til underleverandører og banker. Av disse er 15 millioner et lån fra Banca Popolare di Milano, og det lånet forfaller med øyeblikkelig virkning i det øyeblikk AMGs eierandel i MV blir lavere enn 20 %.

Det må imidlertid understrekes at det ikke har vært noen indikasjoner hverken fra MV Agusta eller AMG på at en overtakelse er nær forestående, ei heller at en slik løsning har vært diskutert. Men Il Sole hevder hardnakket at uroen og ryktene har sin årsak.

Dersom det er tilfelle er det rimelig å spekulere i om AMG ville utvikle nåværende MV-sykler opp til neste nivå eller gjøre dem mindre eksklusive og dermed mer tilgjengelige for flere kunder. Den som lever får se...

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Desmodromene-nettbanner-apr22_2.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Quad lock.png
Halvarssons_Mcavis_198x198px.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD Banner-mca-mar22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg