Intelligent Cranium Helmets


Vi vet ikke alt om hva det arbeides med hos de forskjellige hjelmfabrikantene rundt i verden, men denne hjelmen, som et amerikansk selskap ved navn Intelligent Cranium Helmuts prøver å få satt i produksjon, er noe utenom det vanlige (og sannsynligvis også godt utenom det nødvendige).

Det er ikke så veldig lenge siden vi bare hadde telefoner som kunne ringe, sende sms og ta bilder av heller snau kvalitet. Spranget til dagens telefoner trenger ikke forklares – la oss bare si at spranget fra de gamle telefonene til det vi har i dag er omtrent like stort som spranget fra det som tilbys på hjelmfronten til det Intelligent Cranium Helmuts håper å få til.

Hjelmen – eller skal vi kalle det en hodebåret datamaskin – vil, dersom den kommer i produksjon, få følgende finesser: Doble fullfarge Head-Up display, doble bakoverrettede kameraer, LiDAR kollisjonsvarslingssystem, visir med elektronisk justering av lysmengde som slippes gjennom, innebygget Bluetooth kommunikasjon, tilkopling for telefon og et solcellepanel som hjelper batteriet med ekstra strøm.

Kan en hjelm som dette drives med eksisterende batteriteknologi? Kan den godkjennes av Snell, DOT eller ECE? Den vordende produsenten sier ja (selvfølgelig), og de sier også at de skal klare å selge hjelmen for mindre enn $ 1600.

Det er inngått avtale med et selskap som produserer solceller om konstruksjon av hele strømforsyningen til hjelmen, dvs. ledningsnett, batterier (lette sådanne – og av et slag som ikke eksploderer ved harde støt) pluss – selvfølgelig – solcellepanelet.

Et annet selskap skal stå for utvikling av skallet og andre komponenter for å få frem Intelligent Cranium Helmets første prototype.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.