Dunlop RoadSmart III touringdekk

18.03.2016

 

Pressemelding fra Dunlop Norge:

"Dunlop Europe presenterer nye RoadSmart III touring-dekk – et dekk med mange nye, revolusjonerende teknologier

Dunlop Motorcycle Europe (www.dunlopmotorcycle.eu) har lansert sitt nye Sport Touring-dekk, RoadSmart III.

Det nye dekket er utviklet for krevende førere, og har som mål å være best i klassen når det gjelder håndtering og veigrep, samtidig som det også er det dekket i sektoren med lengst holdbarhet. RoadSmart III er et resultat av et intenst utviklingsarbeid på Dunlops europeiske hovedutviklingssenter for motorsykkeldekk i Frankrike, og det har nå blitt bekreftet (i en uavhengig test) at det har utrolige 82 % bedre potensial for kjørelengde (fordekk) enn gjennomsnittet av konkurrentene.

Denne holdbarheten er oppnådd uten å gå på kompromiss med veigrepet. Testen har vist at RoadSmart III har håndtering og grep på tørt føre som er 10 %** bedre enn gjennomsnittet av fire konkurrenter, samtidig som det også har svært godt grep og veikontakt som gir trygghet på våte veier.

Disse imponerende testresultatene er et resultat av fire viktige nyvinninger i det revolusjonerende RoadSmart III.

Innovativt nytt mønster
Mønsterdesignen har en ny fordeling av elementene med forbedrede sporvinkler. Disse er beregnet for å optimere stivheten i slitebanen for å sikre jevn slitasje slik at de gode egenskapene bevares gjennom hele dekkets levetid.

Unik iGT (Interconnecting Groove Tread)
Denne utformingen sikrer rask og effektiv drenering av vann for å opprettholde veigrep og håndtering – også når dekket er slitt. Mønsteret drenerer bort mer vann enn forgjengeren, spesielt ved høye hastigheter.

Neste generasjon gummiblanding med nanoteknologi
Det har gått med utrolig mange forskningstimer på å finjustere gummiblandingen til RoadSmart III. Til sammen ble 53 varianter testet for å finne riktig kombinasjon av skulder- og midtlinjemateriale.

Dette avanserte MultiTread-materialet er spesielt motstandsdyktig mot slitasje og inneholder en unik blanding av tre polymerer med en silikablanding med høy spredning. Dette gir mange fordeler. For det første gir det bedre kjørelengde, men også betydelig bedre grep på vått føre. Materialblandingen gir også økt fleksibilitet ved lave temperaturer slik at føreren kan føle seg tryggere. Dette er spesielt viktig i Sport Touring-sektoren, hvor veikontakt under alle vær- og føreforhold er helt nødvendig.

Midtlinjematerialet i MultiTread-designet inneholder en lengre, høymolekylær polymer som forbedrer bindingsstyrken i gummien.

Ny rayonstamme og frontprofil
Dekket har en helt ny stammedesign utført i rayon som gir mer presis styring og krever betydelig mindre styrekraft fra føreren. Det gir også en fordel med økt stivhet og jevn slitasje på tvers av hele dekket. Denne teknologien er en viktig faktor bak den betydelig forbedrede kjørelengden. I tillegg reduserer stammedesignen oppvarmingstiden. Dette har vist seg å redusere forskjellen i behovet for styrekraft fra føreren mellom kaldt og varmt vær.

RoadSmart III-serien omfatter 18 dekkspesifikasjoner som dekker 16 dimensjoner. Man kan også velge konstruksjon i to av de vanligste bakdekkdimensjonene – 180/55ZR17 og 190/55ZR17.Dette gir brukerne mulighet til å velge enten standard RoadSmart III til bakdekket for å dekke behovet på tunge GT-sykler til mellomtunge sykler, eller en spesiell SP-versjon (sport) som er spesielt konstruert for å passe de spesielle egenskapene for lettere, nakne sykler og sportssykler.

Andy Marfleet, markedsføringssjef hos Dunlop Europe Moto, forklarer hvor viktige disse teknologiene er i Sport Touring-segmentet: «Markedet for Sport Touring-dekk er et krevende marked. Førerne er ute etter et dekk som gir trygghet med godt veigrep – men det som er viktigst av alt, er at det fungerer like godt gjennom hele sin levetid. En uavhengig test har vist at RoadSmart III har klassens beste grep og håndtert på tørt underlag, samtidig som det har tatt et sjumilssteg i riktig retning når det gjelder kjørelengde."

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Nyhetsarkiv:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.